Sport

2017.02.24. 14:15

DVSC: a döntetlen nem elég, győzni mennek Kispestre

Debrecen - Tőzsér Dániel meglepte Courtois-t, a Chelsea kapusát, de reméli, nem lőtte el az összes puskaporát.

Debrecen - Tőzsér Dániel meglepte Courtois-t, a Chelsea kapusát, de reméli, nem lőtte el az összes puskaporát.

A Ferencváros elleni szezonnyitót követően újabb kőkemény csata vár a DVSC csapatára, a piros-fehérek szombaton 15.30-tól a Budapest Honvéd vendégeként lépnek pályára az OTP Bank Ligában. A vendéglátók komoly riválisnak tűnnek, mindössze rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak le a tabella első helyéről, ráadásul jól kezdték a tavaszt, három ponttal távoztak a MTK otthonából, az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

A védekezés összeállt

A Loki is kellő önbizalommal léphet pályára a Bozsik-stadionban, hiszen a bajnoki címvédő Fradi ellen pontot szereztek a cívisek. A DVSC csapatkapitánya, Tőzsér Dániel eltiltása miatt a lelátóról, egész pontosan a B-középből nézte a meccset. – A csapat harciasságával, hozzáállásával abszolút nem lehetett probléma, viszont az előre játékban még akadozott a gépezet. A téli igazolásokkal erősödtünk, nem véletlen, hogy hárman rögtön helyet kaptak a kezdőcsapatban. Bízom benne, egyre jobb teljesítményre lesznek képesek ők is, illetve a korábbi játékosok is. Összességében egy masszív DVSC-t láthatott a közönség. Amennyiben ez a mentalitás megmarad, illetve támadásban jobbak leszünk, s kihasználjuk a helyzeteinket, akkor szép tavasz elé nézhetünk.

Dicséret a Chelsea-ből

Pénteken futótűzként terjedt egy videó a világhálón, amin Tőzsér jobb lábbal hatalmas gólt lőtt. A találat még Thibaut Courtois-t, a Chelsea és a belga válogatott kapusát is meglepte, aki ezt írta a bejegyzés alá: „Mióta van neked jobb lábad?”

Tőzsèr Dániel (@danitozser) által megosztott bejegyzés,

– Hallom a fiúktól, hogy ez hír lett Magyarországon, amit nem igazán értek. Korábban több évet játszottunk együtt a belga Genknél, nagyon jó barátok vagyunk. Meglepett, hogy ez újdonság itthon, azt hittem, tudják az emberek – mondta nevetve Tőzsér, aki nem tulajdonított nagy jelentőséget a rosszabbik, azaz a jobb lábbal lőtt bombagóljának, mondván „csak edzés volt”. A Loki-drukkerek bíznak benne, hogy a középpályás ezzel a lökettel nem lőtte el az összes puskaporát. – Én is remélem, szombaton kiderül – zárta le a gondolatmenetet a futballista.

Az iksz nem elég

A DVSC legutóbb 2014 októberében, idegenben pedig még régebben, 2013 novemberében tudta legyőzni a kispestieket, akik jelenleg a pontvadászat második helyén állnak. – Egy nagyon masszív, jó csapat ellen lépünk pályára, nem véletlen a tabellán elfoglalt helyük. De mint minden alakulatnak, a Honvédnak is megvannak a gyenge pontjai, s arra törekszünk, hogy ezeket kihasználva, három ponttal térjünk haza. Szerintem az NB I-ben mindenkinek van esélye a győzelemre, bárki legyen az ellenfél – mi sem jelentünk kivételt. Remélem, a támadójátékunk hatékony lesz, és akkor jó mérkőzést tudunk játszani – fogalmazott Tőzsér, aki elárulta, a döntetlennel nem lenne elégedett, mert a Loki helyzetében az nem sokat jelentene, éppen ezért győzelmi szándékkal lépnek pályára a Bozsik-stadionban.

HBN-BN


[poll id="1321"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!