Sport

2016.09.07. 20:09

Videó: Beindult a kosárdzsembori a főtéren

Debrecen - A Budapest Team néven induló magyar válogatott továbbjutott a negyeddöntőbe.

Debrecen - A Budapest Team néven induló magyar válogatott továbbjutott a negyeddöntőbe.

Parádés mérkőzésekkel megkezdődött a 3x3-as World Tour Debrecen Masters szerdán délután a Nagytemplom előtt. Ahogy az várható volt, óriási érdeklődés mellett, remek hangulatban zajlottak az összecsapások. A hét selejtezőből álló széria cívisvárosi állomásán 12 férfi csapat a Novi Sad Al Wahda (Egyesült Arab Emírségek), a Ljubljana (Szlovénia), a Kranj (Szlovénia), a Sao Paulo (Brazília), az Amszterdam (Hollandia), a Belgrád (Szerbia), a Budapest (Magyarország), a Bordeaux (Franciaország), a Split (Horvátország), a Dnyipro (Ukrajna), a Berlin (Németország) és a Debrecen (Magyarország) méri össze erejét.

Továbbjutás!

Az első játéknapon a csoportmérkőzéseket rendezték. A magyar csapatok közül elsőként a Budapest Team néven induló magyar válogatott, azaz Mohácsi Máté, Ivosev Tamás, Bíró Olivér és Kerpel-Fronius Balázs lépett pályára. Mohácsiék a debütálásuk során a prágai és hágai selejtező győztesével, a Ljubljanával meccseltek. Szoros mérkőzésen a szlovénok 21–18-ra legyőzték Bíróékat. A következő összecsapáson a Dnyipro volt a rivális, akik ellen mindenképpen nyerni kellett, hogy maradjon esély a továbbjutásra. Mohácsiék remekeltek az ukránok ellen, a 21–9-es diadal önmagáért beszél. A Budapest a szlovénok mögött a második helyen zárt a trióban, így kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, ahol a szerb Belgrád lesz az ellenfele (kezdés: 17.45)



A színtiszta hazai egylet, azaz a debreceni alakulatban Nagy Szabolcs, Koma Dániel, Bihari Máté és Kovács Ádám kapott lehetőséget. A cívisek az első mérkőzésükön az Amszterdammal találkoztak, s nagy küzdelemben, 18–15-re nyertek a hollandok. A nap zárásaként rendezték a Sao Paulo–Debrecen találkozót, ahol a brazilok 18–10-re diadalmaskodtak, így a cívisek a 3. helyen zártak a csoportban, s befejeződött számukra a torna.



A World Tour csütörtökön 17.15-től a negyeddöntőkkel kezdődik, 19.30-kor indul az első elődöntő, míg a döntőre 21 órától kerül sor.

Szórakoztató programok

A Debrecen Masters és a péntektől vasárnapig tartó U18-as Európa-bajnokság ideje alatt a cívisvárosban táborozik a Nemzetközi Freestyle Kosárlabda Szövetség (WFBA) egy csoportja, akikkel naponta többször is találkozhattak mindazok, akik kilátogatnak a Kossuth téri, ingyenesen látogatható eseményre. A labdazsonglőrök elképesztő cseleit és trükkjeit érdemes lesz megtekinteni. A 3x3 kosárlabda rendezvények legnépszerűbb kiegészítő programja mindig a zsákolóverseny. A World Tour profi zsákoló bajnokainak csatája igazi csemegét ígér, a selejtezőt csütörtökön 17 órától, míg a döntőt 20.30-tól rendezik.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!