Sport

2016.09.27. 12:10

A legmagasabb szinten az utánpótlásképzésben

Debrecen - Lente Lajos és Szücs János is sikeresen végezte el az UEFA tanfolyamát.

Debrecen - Lente Lajos és Szücs János is sikeresen végezte el az UEFA tanfolyamát.

Közel egy éven át tartó tanfolyamot zárt le nemrégiben sikerrel két hajdú-bihari edző, a Loki Focisuli szakmai vezetője, Lente Lajos, illetve a Hajdúszoboszlói SE utánpótlás szakmai vezetője, Szücs János.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központja által megrendezett UEFA ELITE YOUTH licences edzőképző tanfolyamok célja, hogy naprakész és modern ismeretanyaghoz juttassa az élvonalbeli utánpótlás területén tevékenykedő trénereket – ez a legmagasabb edzői szint a világon az utánpótlás-képzésben.

Ezt a tanfolyamot és az ezáltal megszerezhető diploma kiadását csupán néhány ország edzőképzésének engedélyezte az UEFA, Magyarország köztük van. A kurzusra való sikeres felvételt egy igen összetett eljárás előzte meg, és csak ezután jött a közel egyéves továbbképzés.

A hallgatók elsajátították az elit képzésben résztvevő játékosokkal és az utánpótlás akadémiák, képző műhelyek vezetésével kapcsolatos, valamint a professzionális labdarúgás ez irányban megkövetelt különböző feladataival összefüggő sportszakmai felkészítési, szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket. Illetve többek között megszerezték a szükséges ismereteket ahhoz, hogy kiválasszák az élvonalbeli csapatok utánpótlás játékosait.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!