Sport

2016.06.17. 17:48

Mindenki nehéz meccsre számít, de iksznél rosszabb eredményt nem vár

Debrecen - A siker receptje: német precizitás magyar virtussal megspékelve.

Debrecen - A siker receptje: német precizitás magyar virtussal megspékelve.

A keddi osztrák-verés óta futball-lázban ég az ország, Gera Zoltánék parádés győzelme rendre beszédtémát szolgáltat nemcsak a szurkolók, hanem szinte minden magyar ember számára. A hét végén újra a televíziókra és a kivetítőkre szegeződnek a tekintetek: szombaton 18 órától (tv.: M4 Sport, élő) rendezik a Magyarország–Izland összecsapást Marseille-ben. A Napló arra volt kíváncsi, hogy a hajdú-bihari szakemberek mit várnak a találkozótól.

Koncentráció

A DVSC-TEVA mátraházi edzőtáborából éppen hazafelé tartó pályaedző, Sándor Tamás szerint már egy döntetlen is nagy siker lenne Izland ellen, és továbbjutást érne. – Ez sem lesz egyszerűbb mérkőzés, mint az osztrákok elleni, de ha ugyanolyan küzdőszellemben és hasonlóan taktikusan játszik a válogatott, mint a legutóbbi meccsein, akkor összejöhet a győzelem is akár – fogalmazott Tobe.

A trénernek feltettük azt a kérdést, egyetért-e azzal a vélekedéssel, hogy az északi gárda ellen lehet a legkönnyebb dolga a Storck-csapatnak.

– Nem lehet ilyen különbséget tenni a csoportellenfelek között, láthatjuk, hogy a tőlünk nagyobb játékerővel rendelkező gárdák is megszenvednek minden egyes pontért. Valamennyi összecsapáson százszázalékos koncentrációra van szükség mindenkitől – mondta Sándor, aki úgy véli, az osztrák és az izlandi mérkőzés között eltelt időnek elégnek kell lennie a regenerálódásra, a sorozatterhelés egy esetleges továbbjutás esetén jelenhet gondot, ám ezt is meg tudná oldani a válogatott szakmai stábja.

A helyszínen szurkol

Hegedüs Gábor, a DHSE Olasz Focisuli elnöke két utánpótláscsapattal éppen Itáliában tartózkodik, így onnan utazik Marseille-be, hogy élőben szurkolhassa ki a továbbjutást az izlandiak ellen.

- Az osztrákok ellen nagyon taktikusan játszott a csapat, szervezett védekezésből átmenve támadásba, elég gyakran odakerülve az ellenfél kapuja elé. Az izlandi együttesnek is a szervezettség a legnagyobb fegyvere, ellenünk valószínűleg a letámadást fogják erőltetni. Nem lesz „álmos” mérkőzés, ha Geráék ismét tudnak alkalmazkodni a magasabb tempóhoz, akkor nem érhet bennünket nagy baj. A mieinket tartom az összecsapás favoritjának, vannak olyan labdarúgóink, akik ha helyzetbe kerülnek, képesek eldönteni egy-egy találkozót. Azt várom, hogy a válogatott a keddihez hasonló stílusban és felfogásban lép pályára, de ahhoz, hogy a gyors kontrákat sikerrel végigvigyék, a játékosoknak ismét kitűnő fizikális, illetve mentális állapotba kell kerülniük.

Jól összerakott tengely

A Loki egykori kitűnő futballistájának nagyon tetszett a válogatott szervezettsége az osztrákok ellen, véleménye szerint szinte már német precizitással játszott a nemzeti tizenegy.

– Bernd Storck amellett, hogy kiválóan felkészítette az együttest, remekül összerakta a Gera, Nagy, Kleinheisler hármast a középpálya tengelyében. Izlandnál ne a portugálok elleni találkozójukból induljunk ki, szombaton az északiaknál lesz többet a labda, masszív erős csapat, amely gyorsan és kombinatívan is tud játszani. Talán Gylfi Sigurdsson, a Swansea középpályása a legjobb köztük, rá nagyon oda kell figyelnie a mieinknek. Nekünk most is a biztos védekezésből indított gyors kontratámadásokkal kell operálnunk. Ha hátul masszívak leszünk és elől jó százalékban használjuk ki az adódó lehetőségeket, nem marad el siker - bizakodott Sándor Csaba.

HBN-TN, MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!