Sport

2015.09.27. 18:36

Nagyot ment hazai pályán a DKSI

Debrecen - Szeptember 20-án a III. Tour de Debrecen nyílt országúti kerékpárversenyen vettek részt a debreceni kerékpársport zászlóvivőjének számító DKSI kerekesei.

Debrecen - Szeptember 20-án a III. Tour de Debrecen nyílt országúti kerékpárversenyen vettek részt a debreceni kerékpársport zászlóvivőjének számító DKSI kerekesei.

A 120 illetve 55 km-es távokon a hazai csapat komoly létszámmal állt ki, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy mindkét futam dominálásával lehetőleg minél több kategóriában elsőséget érjenek el.

A szeszélyes szeptemberi időjárás és némi balszerencse által tarkított verseny felemás eredménnyel zárult, de szégyenkezni nincs okunk, hiszen így is bőséges volt az aratás!

55 km-en a 19 év alatti nők között Szabó Zsófi győzött (egyúttal abszolút női másik helyezett lett), 19 év alatti fiúknál Kovács Bendegúz remek sprintjének hála ezüstérmet szerzett. Felnőtt kategóriában győzött Bartha Gergely, 3. lett Kovács Kristóf. A Master kategória aranyát Juhász Arthur érdemelte ki, míg az egykori ifjúsági bajnok Korhán László, mára már Senior korosztályban az előkelő 2. helyen végzett. Sajnos az utolsó kilométereken bukás tizedelte a mezőnyt, ezért sokan elestek egy jobb helyezéstől. Említést érdemel a csapat színeiben most debütáló Bencze Norbert, aki az U19 4. helyezettjeként végzett, de ebben a kategóriában ugyancsak Top10-ben, a 7. helyen zárt Árvai Krisztián is.

120 km-en Hajdu Barna, Pályi Csaba, és Ábrók Norbert mozgatták a szálakat, és igazi csapatként küzdött minden résztvevőnk. Sajnos Elitben nem sikerült a bravúr, baleset és rosszullét okán, de Hajdu Barna így is 10. helyen végzett, míg Papa Gaetano a Senior kategória ezüstérmét szerezte meg. A legnagyobb dicséret viszont Kiss Hunort illeti, aki még nem töltötte be 16. évét, de így is az U23 kategória 3. helyén fejezte be a viadalt!

A mérleg tehát 3 arany, 3 ezüst, 2 bronz, valamint két abszolút ezüst, és megannyi előkelő helyezés!

- DKSI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!