Sport

2015.07.30. 15:02

Nyolc másik csapat ellen csatázik a DHK

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub háza táján még nagyon nagy a csend.

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub háza táján még nagyon nagy a csend.Az elmúlt idényhez képest vannak változások a mezőnyben, a 2014–es aranyérmes Érsekújvár indulását a szlovák szövetség megvétózta, így a legutóbbi finalista nélkül rendezik a szériát. Ellenben a MAC abszolút elsőáldozóként készül a küzdelemsorozatra, viszont a vezetőség mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne legyenek pofozógépek: Bálizs Bence és Tokaji Viktor személyében válogatott hokisokkal erősítettek, s a vezetőedzői tisztséget Majoross Gergely tölti be, aki a Miskolccal mindent besöpört a 2014–2015–ös idényben.

A Fehérvár AV19 korábban már átesett a MOL Liga tűzkeresztségen, de esetükben a honi szövetség meghatározta, hogy az osztrák bajnokságban, az EBEL–ben edződő játékosok közül találkozónként legfeljebb öten szerepelhetnek a ligában.

Kész a sorsolás

A kilenc főt számláló liga a „tavalyiakkal” válik teljessé, tehát a Brassó, a Csíkszereda, a Debreceni Hoki Klub, a főszponzorát elvesztő Dunaújvárosi Acélbikák, a névváltozáson áteső címvédő DVTK–Jegesmedvék, a Ferencváros és az Újpest jégkorongozói húznak korcsolyát az őszi nyitányon. Már elkészült a MOL Liga alapszakaszának programja, az első játéknap szeptember 11. lesz, ekkor négy meccsel rajtol a liga. A DHK a nyitányon az újonc MAC együttesét fogadja, emellett Fehérvár–Csíkszereda, Dunaújváros–Brassó és Miskolc–FTC ütközeteket rendeznek.

A bajnokság első szakaszában, január végéig 48 forduló vár az indulókra. Ezt követően a 3. helyezett a hatodikkal, a 4. az ötödikkel vív az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőt. Az elődöntőnek automatikus résztvevője az alapszakasz–győztes és a második legtöbb egységet gyűjtő induló. A négy megnyert összecsapásig tartó finálé márciusban kezdődik.

Az első MOL Liga idényében a rájátszásig jutó, a Magyar Kupában bronzérmet szerző DHK–nál eddig nagy csend honol, a játékoskeretben történő változásokról még igazán pletykaszinten sem lehet hallani. Az már jó ideje eldőlt, hogy az orosz tréner, Jevgenyij Muhin hazatér, és a világ második legerősebb bajnokságaként számon tartott KHL–ben dolgozik tovább, méghozzá az Avangardnál segíti Jevgenyij Komuhov munkáját másodedzőként.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!