Sport

2015.06.26. 14:16

Mandzukic újabb topligában bizonyíthat

A Juventus mellett a Liverpool is meglehetősen nagy aktivitást mutat a nyári átigazolási piacon.

A Juventus mellett a Liverpool is meglehetősen nagy aktivitást mutat a nyári átigazolási piacon.

Amíg a legjelentősebb európai pontvadászatok labdarúgói megérdemelt pihenőjüket töltik, addig a klubvezetők a minél erősebb keretek kialakításán fáradoznak. Most induló sorozatunkban heti rendszerességgel összefoglaljuk a legjelentősebb transzfereket.

Mozgolódó olaszok

A legutóbbi szezonban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünneplő, a Bajnokok Ligájában döntőig menetelő Juventus hétfőn jelentette be Mario Mandzukic szerződtetését. A tapasztalt horvát, aki az elmúlt idényben az Atletico Madridot erősítette, ezt megelőzően pedig német csapatokban (Wolfsburg és Bayern München) is megfordult, három éves kontraktust kötött a zebrákkal, információk szerint a torinóiak három részletben 19 millió eurót fizetnek a matracosoknak. A Juvénak a csatár már a harmadik nagy nyári szerzeménye a német Khedira és a tehetséges argentin Dybala után.

A két milánói gigász, az AC Milan és az Internazionale nagy harcot folytatott egymással Geoffrey Kondogbia megszerzéséért. Végül a kék–feketék lettek a befutók, a középpályás négy esztendőre szóló megállapodást írt alá az Interrel. Kondogbia elmondása szerint, döntésében jelentős szerepet játszott a vezetőedző, Roberto Mancini szerepe, aki telefonon győzte meg.



A Napoli Pepe Reina személyében világbajnok és kétszeres Eb–győztes hálóőrrel erősített. A hispán portás legutóbb a Bayern München kötelékébe tartozott, de nem sok lehetőséget kapott a bizonyításra Manuel Neuer mögött, emiatt kérte a bajorokat a szerződésbontásra, amire rábólintott a vezetőség. Reina nem ismeretlen közegbe csöppen, hiszen a 2013–2014–es idényben már őrizte a dél–itáliai csapat kapuját.

Megvan az ötödik

A Liverpool a májusban befejeződött Premier League tabelláján mindössze a 6. helyet tudta megkaparintani, ennek következtében lecsúszott a BL–indulásról, így nem véletlen, hogy a vörösök immáron öt labdarúgó szignóját szerezték meg. Az érkezők listáján szerepel honfitársunk, Bogdán Ádám mellett, James Millner, Danny Ings és Joe Gomez, de a legjelentősebb fogás Roberto Firmino. A jelenleg a Copa Américán szereplő, emiatt a kötelező orvosi vizsgálatokon a torna után áteső brazil, hosszú távú, öt évre szóló egyezséget kötött a Mersey–parti együttessel. Egyes értesülések szerint a Hoffenheimből távozó Firmino, Andy Carroll mögött a klub történetének második legdrágább spílere lesz. Szakértők szerint Szalai Ádám korábbi dél–amerikai csapattársa megfelelő helyettese lehet a távozni készülő Raheem Sterlingnek.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!