Sport

2015.06.15. 14:52

Egy csalódott és egy boldog versenyző

Debrecen - Tabaka József a második helyen zárta a Nagyhalászban megrendezett egyéni bajnoki fordulót.

Debrecen - Tabaka József a második helyen zárta a Nagyhalászban megrendezett egyéni bajnoki fordulót.

– Nem lehetek elégedett a második hellyel, hiszen győzni utaztam a Nyírségbe – összegzett Tabaka József, a Debrecen Speedway SE kiválósága a Nagyhalászban megrendezett egyéni magyar bajnokit követően. A nagy melegben megrendezett viadalon volt minden, mint egy búcsúban: izgalmas csaták, esések, elromlott startgép, lámpás indítás, illetve hosszú pályakarbantartás, így közel háromórás lett a derbi.

Lámpás indítás

– A legjobban a lámpás indítás zavart. Az első startomnál lenéztem a szalag helyére, utána kapcsoltam, hogy nincs mit figyelni. Szinte minden indításnál volt olyan, aki hamarabb lőtt ki a starttól, köztük én is. Sajnálom, hogy nem egyenlő feltételekkel vághattunk neki a négy köröknek – fogalmazott Tabaka, aki egy pontot vesztett az alapszakaszban, majd a döntőben kikapott Magositól, így második lett. – Egynyomos a nagyhalászi pálya, ráadásul a végére nagyon kigödrösödött, így alig lehetett előzni. A döntőben hiába éreztem azt, gyorsabb vagyok Norbinál, amikor kijjebb fordultam az ideális ívtől, olyan szórást kaptam a riválisomtól, hogy lelassultam – nyilatkozta a Naplónak a debreceni klasszis, akitől azt is megkérdeztük, ha lehetne, akkor más starthelyet választana a finálé előtt? – Nem, ugyanúgy a pirosról indulnék, csak egy kicsivel hamarabb…



Bárány debütálása

Amint az előző sorokból kiderült, Tabaka a második helyével nem volt megelégedve, viszont egy 16 éves fiatalember – annak ellenére, hogy pont nélkül maradt a versenyen – majd kicsattant a boldogságtól a nagyhalászi depóban. Bárány Márk, a Debrecen Speedway SE ifjú titánja számára a nyírségi volt pályafutása első viadala. Bár szakági döntés értelmében nem indulhatott főversenyzőként, csak tartalékként, így is három futamban állt starthoz, s egyöntetű vélemény, hogy nem vallott szégyent.

– Egy kicsit megijedtem, amikor rögtön az első futamban, Tihanyi Sanyi helyett indulnom kellett, de ez az érzés gyorsan elmúlt. Rossz volt, hogy „beugróként” versenyeztem, mert így nem tudtam normálisan felkészülni a futamokra. Ettől függetlenül jól éreztem magam a pályán, s a végén kifejezetten élveztem a motorozást. Elsődleges célom az volt, hogy teljesítsem a négy köröket, egyre gyorsabb tempóban. Sok pozitív visszajelzést kaptam a viadalt követően, ami nagyon boldoggá tett – mondta a létavértesi salakos, aki bő egy hónapja vizsgázott le, és kapta meg a versenyzői licencet. Bárány most abban bízik, a Nagyhalászban mutatott produkciója hozzájárul ahhoz, hogy a következő magyar bajnoki fordulóban már főversenyző legyen. Az ifjú tehetség elárulta, nagyon sok versenyző motorozása tetszik a számára, de nincs olyan vaspapucsos, akire példaképként tekintene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!