Sport

2015.05.19. 11:51

Erődemonstrációt tartottak Jászberényben

A Debrecen Gladiators 54-14-re győzött a Jászberény Wolverines otthonában a Magyar Amerikai Futball Divízió II-jének alapszakaszában.

A Debrecen Gladiators 54-14-re győzött a Jászberény Wolverines otthonában a Magyar Amerikai Futball Divízió II-jének alapszakaszában.

Kemény csatára készültek a hajdúságiak Jászberényben, hiszen a Rozsomákok idén eddig két mérkőzést játszottak és egyiken sem kaptak pontot, így egy erős védelemmel kellett szembenézniük az arany-feketéknek. Ezt a jó sorozatot még az elején megtörte a cívisvárosi egylet. Az első negyedben a Gladiators válogatott futója, Roják Richárd bekezdett és két touchdown-nal meg is adta a mérkőzés alaphangját. Szép Gábor az extrákat nem tudta értékesíteni. A következő játékrészben a Gladiátorok szolnoki játékosai is letették a névjegyüket az ifjú tehetségük, Huszár Zsombor futott TD-je, illetve Kovács Norbert elkapott hatpontosa révén. Szépnek ezúttal sikerült értékesíteni egy egypontos. A félidő végén mindössze egy válasz érkezett a Jászberénytől így 3 touchdown-os előnnyel mehetett le a szünetre a Debrecen: 25-7.



A harmadik negyedben még jobban begyújtották a rakétákat a cívisek és Sztányi Tibor elkapásával, valamint Roják Richárd harmadik hatpontosával már szinte el is döntötték a találkozót. Ugyan a Rozsomákok még tudtak válaszolni egy TD-vel, de az utolsó játékrészben már nem volt ellenszerük a debreceni hengerre. A védelem az egész összecsapáson sok labdát szerzett, amellyel a támadósort is nagyban segítette, Hegyi Gergő safety-jével pedig a defense is megszerezte idei első pontjait. A végén pedig Huszár Zsombor és Bojtár Milán egy-egy újabb futott touchdown-nal magabiztossá tette a győzelmet.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen minden téren nagyon jól muzsikáltunk” – dicsérte csapatát Hoksári Béla. – „A futók és az elkapók remek napot fogtak ki a védelem pedig ismételten rengeteg labdát szerzett. Keményebb mérkőzésre számítottunk, de a videók segítségével alaposan fel tudtunk készülni a Jászberényre. A következő ellenfelünk nem lesz könnyebb, hiszen a Fehérvár egy rendkívül összeszedett csapat. Egyelőre nem gondolunk arra, hogy a döntőig menetelhetünk, mindig a következő meccs a legfontosabb.”

A Debrecen Gladiators legközelebb május 31-én, Rákócziújfalun fogadja a Fehérvár Enthroners-t.


Tények

Jászberény Wolverines-Debrecen Gladiators 14-54 (0-12, 7-13, 7-14, 0-15)

Pontszerzők: Roják Richárd 3 TD, Huszár Zsombor 2 TD, Kovács Norbert, Sztányi Tibor, Bojtár Milán 1-1 TD, Hegyi Gergő 1 S, Szép Gábor 4 XP, illetve Bábosik Dénes 2 TD, Beliczay Olivér 2 XP.


- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!