Sport

2015.04.02. 17:03

Maradjon továbbra is pozitív a mérlegünk!

Debrecen - A hajdúságiaknak van miért visszavágniuk szombaton a vendéglátó pécsieknek.

Debrecen - A hajdúságiaknak van miért visszavágniuk szombaton a vendéglátó pécsieknek.Nem csupán a bajnoki pontok szempontjából vár nagyon fontos összecsapás a DVSC-TEVA alakulatára a hétvégén, hanem a visszavágás vágya is fűtheti majd Szakály Péteréket a Mecsekalján. A szombaton 16 órakor rendezendő találkozón fizethetik ugyanis vissza a piros-fehérek a Pécsi MFC-nek, hogy mind az OTP Bank Liga őszi küzdelmeiben, mind pedig a Magyar Kupában legyőzték őket.

Kétszer is nyertek

A két gárda szeptember 13-án lezajlott bajnoki összecsapásán az akkor meglehetősen gödörben lévő Loki 2–0-s vereséget szenvedett a pécsiektől a Nagyerdei Stadionban. A baranyaiakat akkoriban még Véber György irányította s úgy vitték el a három pontot a cívisvárosból, hogy a DVSC a nagyobbnál is nagyobb helyzeteket is elhibázta.

Ezt követően a Magyar Kupában találkoztak az alakulatok, az október végi kilencven perc során ha lehet, még nyomasztóbb volt a debreceniek fölénye, mégis a hazai pályán játszó pécsiek örülhettek, ugyanis egy kezezésgyanús szituációt követően – Romics „lekezelte” a labdát, majd a hálóba továbbított – bepasszírozták a mindent eldöntő gólt és bejutottak a legjobb nyolc csapat mezőnyébe.

A mostani meccs lesz a DVSC és a Pécs 54. NB I-es randevúja, s ha csak kicsivel is, de a lokistáké a jobb mérleg: húsz alkalommal nyertek, 14-szer volt döntetlen és 19 pécsi siker született eddig.

Vagyis ahhoz, hogy ez a statisztika továbbra is a DVSC-TEVA legénysége mellett szóljon, minimum döntetlent kell elérnie Pécsett, azonban biztosak lehetünk benne, Kondás Elemérék ezúttal is elsősorban a győzelemben gondolkoznak.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!