Sport

2015.04.17. 19:45

Hősiesen küzdöttek, de ez sem volt elég

Debrecen - A korosztályos hokicsapatunk remekül játszott Norvégia ellen, mégis 4:1-es vereséget szenvedett.

Debrecen - A korosztályos hokicsapatunk remekül játszott Norvégia ellen, mégis 4:1-es vereséget szenvedett.

Johanssen a félpályáról lőtt suta lövésével indult a meccs, amit a kapuba visszatérő Kiss Bence biztosan védett, ám egy percre rá Gulliksen veszélyeztetett, kapura tett korongja visszapattant elé, és másodszor már nem hibázott (1:0). Az ötödik perctől éledezni kezdtek a magyarok.

Horváth Bálint három emberen átverekedve magát lőtt fölé, ám a kontra után jött a jeges zuhany: Granholm szólóját követően szerezte meg a maga első, nemzeti csapata második találatát (2:0). A 11. minutumban óriási kavarodás alakult ki a mieink kapuja előtt, néhány pillanattal később szerencsésen úsztunk meg egy kipattanót. Hat perccel az első játékrész vége előtt Kiss biztosan hárított, a lefordulást követően viszont jól zárt a norvégok hátsó sora. Újabb kapusbravúrnak örülhetett a magyar nézősereg a 16. percben a határozatlan védelem miatt.

Roham kezdete

Nagyobb helyzetek nélkül indult a második etap. A 25. minutumban pakkot vesztettünk a felezővonalnál, ám a kapura törő norvég támadás után szerencsére nem kerültünk nagyobb hátrányba, mivel Kiss Bencéé volt az utolsó szó. Stipsicz a jobb oldalon korizott el, majd tüzelt, de Opsahl eszén nem járt túl a harmad derekán. Szita is veszélyeztetett, ám mammutja segítségével hárítani tudott a norvég cerberus. Egy perccel később szinte a semmiből duzzadt 3:0-ra a skandinávok előnye, miután Gulliksen fejezte be simán az akciót a kapuval szemben. Ezt követően egyre nagyobb energiákat mozgósított Magyarország. Garat Zsombor és Stipsicz Bence hiába próbálkozott többször is távolról, lövéseiket rendre lefülelték. A magyar nyomás a 37. percben érett be, Garat remekbe szabott indítását Szita Donát váltotta gólra, amivel 3:1-re módosult az állás.

Ellenálló védelem

A folytatás elején hatalmas kavarodás alakult ki a mieink hátsó sorában, a vendégek többször is ziccerbe kerültek, ám Kiss továbbra is állta a sarat. Buli után Hagen lőtt mellé a 46. minutumban. A következő időszakban egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet: helyzetek itt is, ott is, igazi adok-kapok harc alakult ki a két együttes között a jégen. Nyolc perc maradt a vége előtt, emberelőnybe kerülve hoztuk el a bulit, de nem sikerült faragnunk a hátrányunkból. Valóssággal levegőhöz sem hagytuk jutni az ellenfelünket, immár kapus nélkül. Ez nagy hibának bizonyult, ugyanis Grönstad saját térfeléről akadálytalanul talált az üresen tátongó kapuba, ezzel Magyarország 4:1-es vereséget szenvedett Norvégiától.

A torna utolsó cívisvárosi játéknapján, szombaton hazai jégen fogadjuk 16.30-tól Franciaországot a Debreceni Jégcsarnokban.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!