Sport

2015.01.07. 15:00

Mi az ellenállhatatlanságuk titka?

Hajdúböszörmény - Simonyi András, a HTE mestere elárulta, három fő dologban áll a böszörményiek sikeressége.

Hajdúböszörmény - Simonyi András, a HTE mestere elárulta, három fő dologban áll a böszörményiek sikeressége.

Rutinos csapatokat megszégyenítő teljesítményt nyújt mind az élvonalbeli bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában a Hajdúböszörményi TE női futsalcsapata. Simonyi András újonc alakulata tizenegy fordulót követően két ponttal lemaradva a listavezető Astra mögött, 28 egységgel a második helyen áll a tabellán. A hajdúsági hölgyek kilenc győzelmük mellett egyszer ikszeltek, és csak egy gárda bizonyult jobbnak náluk, egyedül az éllovas Kiskunfélegyháza tudta legyőzni őket. Az NB I-es menetelés mellett a kupában is állva maradt a HTE, mely már a fináléra készül, épp az Astra ellen.

A küzdeni tudás diadala

– A rajt előtt az első négy közé jutást tűzte ki célul a vezetőség, amit magam is reálisnak tartottam. Ehhez képest jelenleg a második pozícióban vagyunk, vagyis eddig várakozáson felül teljesítünk. A játékunk időnként még hullámzó, viszont szerencsére lehetőségünk van egyre többször közösen edzeni, aminek nyomán ezen a téren is fejlődésre számítok. Azt is pozitívumként értékelem, hogy sok egygólos győzelmet aratunk, ami azt jelzi, a lányok versenyző típusúak, jól bírják a kiélezett szituációkat – mondta el érdeklődésünkre Simonyi András, a böszörményiek vezetőedzője, aki azt is elárulta, miben rejlik a sikerük titka.

– A szurkolóinknak hála mindenhol otthon vagyunk, hiszen még idegenbe is elkísérnek minket, ami óriási lökést ad a lányoknak. Emellett nagy szakmai nyugalomban dolgozhatok, az egyesületünk vezetése nem szól bele a munkámba, megbíznak bennem. Illetve sokat jelent, hogy nyerő típusú játékosaink vannak, olyanok, akik szeretik a kiélezett szituációkat – vélekedett a HTE mestere, majd elárulta, mely meccsek maradnak számára emlékezetesek, és miért.

– Az Astra elleni hazai vereség után Győrbe utaztunk, ahol szoros derbin 3–2-re győztük le a Rába-partiakat, majd rá három hétre tartalékos felállásban tudtunk csak kiállni a DVTK otthonában, de ott is 3–2-re nyertünk, pedig rezgett a léc. A küzdeni tudás diadala volt mindkét összecsapás, ezért kedvesek a szívemnek.

Mint megtudtuk, utolsó tétmérkőzésük után, decemberben háromhetes pihenőt kaptak a lányok, akik azért karban tartották magukat a szünet alatt is. Talán ennek is köszönhetően, mindkét tornát megnyerte a csapat, amelyen elindult a télen, Hatvanban és Budapesten is sikerrel jártak Simonyi tanítványai. – Jó volt látni, hogy nem álltak le a játékosok, és magas hőfokon pörögtek, ez biztató a jövőre nézve. Három kör van még hátra az alapszakaszból, a célunk továbbra is tapadni az Astrára. Aztán az első hat helyezett oda-visszavágós rendszerben mérkőzik majd meg egymással a rájátszásban – vagyis messze még a vége, már eddig is erőn felül teljesítettünk, de a terveink változatlanok, lehetőleg szeretnénk felérni a dobogóra – nyilatkozta a tréner.

A női szeszély...

A Magyar Kupa első felvonásán, még szeptember 7-én 8–0-ra győzte le a HTE a szintén NB I-es ELTE-BEAC csapatát, majd a következő körben 4–1-re múlták felül az Univerzumot. Következhetett az elődöntő, melyben két összecsapáson, a jó erőkből álló Győrrel szemben kellett kivívni a fináléba kerülést. Nem volt könnyű helyzetben a Böszörmény, ugyanis hazai pályán 4–3-ra alulmaradt a zöld–fehérekkel szemben, így idegenben kellett kiharcolni a továbbjutást, ami sikerült is, hiszen 9–4-re diadalmaskodtak, vagyis 12–8-as összesítéssel a Hajdúböszörmény mérkőzik meg az MK-döntőben az Astrával.

– Az első két fordulóban szerencsés volt a sorsolásunk, aztán következett a Győr, melyet esélyesebbnek tartottak. Az első meccsen kisebbségi érzéssel léptünk pályára, de aztán rendeztük a sorainkat. A visszavágón tudtam, nem lesz baj a motivációnkkal, ám én sem számítottam arra, hogy ekkor különbséggel tudunk nyerni. Hatalmas teljesítmény, hogy finálét játszhatunk, természetesen nyerni szeretnénk, azonban a realitás talaján maradva be kell vallani, riválisunknak nagyobb sansza van erre. Két éve az Astra a női futsal egyeduralkodója, megtanultak döntőzni, nagyobb a rutinjuk, ráadásul lehet, hogy az ő otthonukban, Kiskunfélegyházán rendezik meg a végső összecsapást, amelyet a tévé is közvetít majd. Ugyanakkor nyomaszthatja őket az esélyesség terhe, mivel elvárják tőlük a triplázást, ránk viszont nem nehezedik extra súly, na meg ne feledjük, a női szeszély kiszámíthatatlan! – fogalmazott Simonyi, aki azt is elmondta, március elsején tartják a döntőt, a férfiak fináléja előtt, várhatóan több ezer néző előtt, és mivel Hajdúböszörményben óriási az érdeklődés, így a város is indít buszt.

Lesznek érkezők

Természetesen kíváncsiak voltunk, várható-e játékosmozgás a megyénkbeli társaságnál. – Az ETO öt válogatott játékost igazolt le az MK-visszavágóra, melyre mi is két új hölggyel érkeztünk. Szuh Erika és Tóth Gabriella a Bundesligában szerepelnek, szükségünk volt arra a profizmusra, és plusz lendületre, amit ők nyújtottak az elődöntőben. Sajnos rájuk a sorozat zárásánál nem számíthatunk, ami nagy érvágás lesz. Azt hiszem, a védelmünk már összeállt, a támadó sorunk szorul még erősítésre. Ahogy általában minden gárdánál, nálunk is várható változás, két-három érkező és távozó személyében, inkább minőségi szempontokat veszünk figyelembe, mintsem menniységit. Egyelőre még tartanak a tárgyalások, két héten belül letisztulhat minden, addig nem tudok konkrétumot mondani.

A HTE számára január 25-én, vasárnap folytatódik a bajnokság, mikor is a Tolna otthonában vendégszerepelnek, utána, március elsején pedig következhet az MK-döntő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!