Sport

2014.11.06. 12:28

Évek, emlékek, sikerek

Debrecen - Rangos elismerésben részesült Katona Attila, a TEK-gálán életműdíjat vehetett át Hajdu János főigazgatótól.

Debrecen - Rangos elismerésben részesült Katona Attila, a TEK-gálán életműdíjat vehetett át Hajdu János főigazgatótól.

A szakember a full-contact válogatott szövetségi kapitányaként, a debreceni Fontana SE vezetőedzőjeként eredményes karriert tudhat maga mögött, de oroszlánrésze van a K-1 magyarországi meghonosításában is.

- Nagy meglepetés volt számomra, hogy általam ikonokként tisztelt sportemberek társaságában vehettem át az életműdíjat – kezdi a 2010-ben a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatával kitüntetett tréner. – Ez a díj nem csak engem illet, nagyon sok kolléga munkája van az elismerés mögött.

Katona Attila az első hangos sikert a profi kick-boksz világbajnok, Tumbász József edzőjeként érte el.

- Ezek a gálák teremtették meg a későbbi K-1 rendezvények alapjait – emlékszik vissza a ’87-től kezdődő sikertörténetre. – ’95-ben jártunk Japánban, az ottani miliő, a nyolcvan ezer tomboló néző láttán azonnal elkezdett pörögni az agyam, hogy a K-1-et Magyarországra is el kell hozni. A K-1 2002-ben „jött ki” Japánból, a következő esztendőben már mi is részesei lehettünk a sorozatnak. A társammal, Pap Vilmossal büszkék vagyunk arra, hogy a magyar K-1 gálákat a sorozat legjobban szervezett eseményei közé sorolják.

A tréner legalább ilyen büszke a Fontana SE vezetőedzőjeként elért sikereire is.

-’84-ben tizenöt fővel kezdtük az edzéseket a debreceni Vénkerti Iskolában, két hónappal később már több mint százan voltunk az általam Debrecenben elsőként alapított klubban – tekint vissza az öt danos mester. – Kitűnő sportemberekkel, nagy bajnokokkal, remek edzőkollégákkal dolgozhattam, s dolgozhatok ma is. De vannak még céljaim: Debrecenben szeretnék egy küzdősport centrumot létrehozni, ahol a környék tehetségei megfelelő körülmények között edzhetnének, versenyezhetnének.

Egy saját csarnok minőségi ugrást eredményezhetne, még több gyerek választhatná a kick-bokszot, ahol olyan edzők vezethetik be őket a sportág rejtelmeibe, mint Katona Attila és kollégái. Jó kezekben lesznek!

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!