Sport

2014.10.22. 08:16

Szoros kezdet után sima vég

Balmazújváros - Egy kis izgalom után a vártnak megfelelő magabiztossággal, 27-16-os győzelemmel lépett tovább az Újváros.

Balmazújváros - Egy kis izgalom után a vártnak megfelelő magabiztossággal, 27-16-os győzelemmel lépett tovább az Újváros.

Az NB I/B-s FKSE Algyő otthonába látogatott a Kőnig-Trade Balmazújváros a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában kedden este. Az NB I-es újonc hajdúságiak egyértelműen a továbbjutás reményében utaztak el a több volt élvonalbeli játékost is a soraiban tudó Algyő otthonába, ennek ellenére a mérkőzés első félidejének jó része nem alakult zökkenőmentesen.

Ugyan jobban kezdték az összecsapást Füzesi Ferenc tanítványai, akik a 4. percben már 3-1-re vezettek - ekkor úgy tűnt, sima meccs vár az újvárosiakra. De a hazaiak nem hagyták magukat, kiegyenlítettek, és a folytatásban is tartották a lépést magasabb osztályú riválisuk ellen, sőt, a vezetést is átvették a 13. minutumban, 8-7. Aztán kijött a különbség, az Újváros visszavette az irányítást, és kezdett meglépni, a szünetre megnyugtató, ötgólos előnyre tett szert, 17-12.

Jobban kezdték a második játékrészt a vendéglátók, akik feljebb kapaszkodtak 17-14-re, azonban a hajdúságiak ezúttal nem követték el azt a hibát, hogy magukra engedjék az Algyőt. A 45. percben már 24-14-et mutatott az eredményjelző a Balmazújváros javára, mely végül 27-16-os sikert aratva jutott tovább az MK negyedik körébe.

HBN

A tények

Férfi kézilabda Magyar Kupa 3. forduló

FKSE Algyő-Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK 16-27 (12-17)

Algyő, 100 néző, vezette: Medve Róbert, Nagy László

Algyő: Farkas, Deák – Ambrus, Raffai, Zöldy, László, Gazsó, Pál, Szepesi, Szélpál, Kiss András, Valaczkai, Béleczki, Bolvári, Teimel, Morva. Edző: Dankó Ervin

Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK: Oláh Zoltán, Knezevic – Mekaru, Temesvári, Korsós, Nagy Norbert, Füleki, Oláh Tamás, Balázs, Heiczinger, Mateo Dioris, Minegász, Kovácech, Horvácki, Hajdu, István. Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 4, illetve 6 perc

Hétméteresek: 3/0, illetve 2/1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!