Sport

2014.10.29. 14:16

Megszállottként áll a hoki szolgálatában

Debrecen - A DHK tiszteletbeli elnökének ma is a klub a mindene.

Debrecen - A DHK tiszteletbeli elnökének ma is a klub a mindene.

A debreceni jégkorongozás legutóbbi huszonöt esztendejéről nem lehet úgy szót ejteni, hogy ne merüljön föl rögtön Korcsinszky György neve. A Debreceni Hoki Klub alapítója negyedszázadon át elnökként szolgálta a klubot, az utánpótlástól az első csapatig óriási munkát végezve. Tevékenységéért nemrég Hajós Alfréd-díjat kapott.

Hokiőrület

– Úgy gondolom, ez a Hajós Alfréd-díj nem csak az én érdemem, hanem mindazoké is, akik segítették a debreceni hokit az elmúlt 25 évben. Felsorolni is nehéz lenne, kikről van szó, de elsősorban az edzőket, közvetlen munkatársakat illetve elnökségi tagokat említeném, és persze azokat is, akik pénzzel segítették a klubot akkor, amikor még nem volt társasági adó. A díj nekem ítélése meglepetésként hatott számomra, mert sosem ez lebegett a szemem előtt, amikor valamilyen formában tettem a jégkorongért. Igaz hokiőrültként sokszor szabadidőmet és az anyagiakat is feláldozva dolgoztam, de sosem valamilyen elismerésért. Megszállott vagyok, ami esetemben egy jó indulatú őrültséget takar – mondta a DHK tiszteletbeli elnöke.

– Már csak azért is öröm volt, hogy átvehettem ezt a díjat, mert látom, az elmúlt huszonöt esztendő nem múlt el hiába, hiszen a klub elérte, amit én mindig is szerettem volna: a legfelső osztályban szerepel, ami ezt megelőzően csak két szezon erejéig, 1992-94-ig adatott meg. Emellett kétszáz gyermek pallérozódik nálunk hét korosztályban, ami nagy boldogság, mert én mindig is utánpótláspárti voltam. A MOL Ligában való szereplés azért is fontos, mert egy zászlóshajóra szükség van a gyerekek motivációja szempontjából – jelentette ki a Naplónak Korcsinszky György.

A Hajós Alférd-díjas sportvezető biztatónak ítéli meg a DHK jövőjét, örömmel látja, hogy a csapat nem pofozógépként funkcionál az első osztályú jégkorong-bajnokságban. – Az újonc csapatunk komoly skalpokat is begyűjtött már eddig is a pontvadászatban. A MOL Ligás gárda kellő lendületet adhat a debreceni utánpótlásnak, hiszen mindig az volt a célunk a munkatársainkkal, hogy egy piramisalakú, széles alapokon nyugvó klubot hozzunk létre – mondta a nemrégiben tiszteletbeli elnökké választott Korcsinszky György.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!