Sport

2014.09.05. 14:23

Immár a legjobbak között

Hajdúböszörmény - Simonyi András úgy gondolja, tavaly magasra tették a lécet, nehéz lesz azt überelni.

Hajdúböszörmény - Simonyi András úgy gondolja, tavaly magasra tették a lécet, nehéz lesz azt überelni.

Nemsokára az élvonalbeli bajnokságban kezdi meg szereplését a Hajdúböszörményi TE női futsalcsapata, mely tavaly pontveszteség nélkül nyerte meg az NB II-t. A hajdúsági lányok az előző idényben irigylésre méltó teljesítménnyel rukkoltak elő, 18 bajnoki meccsükből mindet behúzták, valamint a Magyar Kupában is eljutottak a döntőig.

Az új szezonban előbb az MK-ban kezdik meg a küzdelmeket Simonyi András tanítványai, vasárnap 19 órától ELTE-BEAC együttese látogat Böszörménybe, majd egy héttel később, szeptember 14-én újfent a pesti alakulat érkezik a hajdúságba, akkor már az első bajnoki forduló keretein belül csapnak össze a felek.

Az első négybe

Mint megtudtuk, a nyáron hat játékos hagyta el a hajdúböszörményi gárdát, ugyanakkor nyolc új futsalos érkezett. – Szükségünk van a bő keretre, mivel Magyarországon egyedülálló módon nekünk nem csupán élvonalbeli, hanem NB II-es női futsalcsapatunk is van, és mindkét osztályban külön „állománnyal” rendelkezünk – mondta el a HTE mestere, aki arra is kitért, milyen célokkal vágnak neki a bajnokságnak.

– Nyolc egylet indul az NB I-ben, a vezetőség részéről az az elvárás, hogy az első négyben végezzünk. Újoncként nem lesz könnyű megfelelni a követelményeknek, de mindent megteszünk. Továbbra is hatalmas futball-lázban ég a város, ahogy mi is, szurkolóink is alig várják a rajtot. Augusztus elején kezdtük meg a felkészülést, Pétervásárán részt vettünk egy tornán, ahol sikerült megvédenünk a címünket, ami mindenképp pozitív előjel a jövőre nézve. Jó hangulatban telt az alapozásunk, minden lány elszánt, és sikerre éhes. Hálásak vagyunk egyesületünk elnökének, és az egész városvezetésnek, hogy lehetővé tették az indulásunkat, és a lehetőségekhez képest minden támogatást megadnak. Mindezt jó eredményekkel szeretnénk meghálálni, de azért azt tudni kell, hogy óriási a különbség a két osztály között. Tavaly magasra tettük a lécet, nehéz lesz átugrani! – fogalmazott Simonyi.

Ami a női futsal NB I. 2014/15-ös menetrendjét illeti, a HTE trénere szerint Fortuna kegyes volt hozzájuk a sorsolásnál, hiszen fokozatosan kapják majd az egyre erősebb ellenfeleket. – Drukkereink számára a Magyar Kupa szinte fontosabb, mint a bajnokság, éppen ezért mindkét fronton próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. A kupában sok múlhat azon, kivel kerülünk össze, jó lenne elkerülni például a Rába ETO-t és az Astrát. Első riválisunk, az ELTE évek óta ott van a legmagasabb szinten, ennek ellenére úgy hiszem, képesek lehetünk ellenük a sikerre, hazai pályán nem sok csapat tudja velünk felvenni a versenyt. A bajnokságban kiemelkednek a győriek és a kiskunfélegyháziak, de a további sorrend nehezen megjósolható, izgalmas pontvadászat várható – vélekedett a böszörményieket az élvonalba vezető edző.

HBN-SZADÓ

Női futsal NB I. 2014/15-ös bajnokság

Őszi szezon

1. forduló

Szeptember 14., vasárnap 15 óra: Hajdúböszörményi TE–ELTE-BEAC

2. forduló

Szeptember 20., szombat: Univerzum–Hajdúböszörményi TE

3. forduló

Szeptember 27., szombat: Hajdúböszörményi TE–DVTK-Vénusz

4. forduló

Október 4., szombat: BME FC–Hajdúböszörményi TE

5. forduló

Október 11., szombat: Hajdúböszörményi TE–Brand Mission Tolna-Mözs

6. forduló

Október 25., szombat: Hajdúböszörményi TE–Astra HFC

7. forduló

November 2., vasárnap: Rába ETO–Hajdúböszörményi TE

Tavaszi szezon

8. forduló

November 8., szombat: ELTE-BEAC–Hajdúböszörményi TE

9. forduló

November 15., szombat: Hajdúböszörményi TE–Univerzum

10. forduló

November 22., szombat: DVTK-Vénusz–Hajdúböszörményi TE

11. forduló

November 29., szombat: Hajdúböszörményi TE–BME FC

12. forduló

December 14., vasárnap 17 óra: Tolna-Mözs–Hajdúböszörményi TE

13. forduló

Január 10., szombat: Astra HFC–Hajdúböszörményi TE

14. forduló

Január 17., szombat: Hajdúböszörményi TE–Rába ETO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!