Sport

2014.08.11. 17:41

Így bokszoltak a mieink a Sóstó Kupán

Nyíregyháza, Debrecen - A csapatversenyben szerzett második hely, illetve egyéniben elért két arany mellett további öt érem a DVSC tarsolyában a Sóstó Kupán.

Nyíregyháza, Debrecen - A csapatversenyben szerzett második hely, illetve egyéniben elért két arany mellett további öt érem a DVSC tarsolyában a Sóstó Kupán. A hazai, eleve rengeteg nevezővel induló NYVSC-t nem nagyon szorította meg senki csapatban. Ami a mieinket illeti, akik ringbe léptek kivétel nélkül mind dicséretet kaptak edzőiktől - s ez nem csak a szokásos hazabeszélés. Valóban erejéhez mérten szépen helytállt mindenki, külön dicséret illeti a remek rendezésért a Big Boxing Clubot.

 

A DVSC edzői és néhány bunyós a következőképpen értékelték a Sóstó Kupán történteket:

Zöld Feri: „Azt mondom, hogy ha Eszenyi Dani semleges pályán bokszol miénk lett volna a vasárnapi meccs. Nagyon jól bunyózott ugyanis, de végül egyértelműen a hazai pályát díjazták a szoros, 2-1-es vereségével. Ugyanezt mondhatom el Kékesi Béciről. Mindketten kifejezetten kellemes bunyót mutattak be a Sóstó Kupán, ezért, bár Béla is 2-1-re kikapott, de meg kell dicsérnem őt is Danihoz hasonlóan. Hatalmasat küzdöttek. Egyébként Béci a maga pechjére egy elég bamba mérkőzésvezetőt kapott (mások meccsein is voltak megmagyarázhatatlan döntései, egyszerűen nem ütötte meg azt a szintet, amit egy ilyen torna megkívánna). Szóval az történt, hogy az első két menetben ellenfelét intették, majd a harmadikban Bécit. Azt mondtam akkor, hogy ez benne van a pakliban, mivel elég szabálytalan volt mindkét bunyós. De az, hogy egy meneten belül mégegyszer megintették Kékesit a meccs befejezése előtt kicsivel, nagy túlzás volt. Semmivel nem volt szabálytalanabb ugyanis a másik fiúnál. Ráadásul annak a fényében, hogy végül csak 2-1-re kapott ki, elmondható, hogy komolyan belenyúlt a mérkőzésvezető a végeredménybe, elvette a meccset tőlünk. Söprűs Zsoltiról sokat nem tudok elmondani, hiszen nem álltak ki ellene. Verte már meg korábban a srácot. Ennyi. Összességében véve tetszett a mieink hozzáállása, ezért pozitívan értékelem a Sóstó Kupán elért eredményeinket, illetve azt, amit láttam a fiúktól. Aki bokszolt az mind helytállt. Volosinovszki Bencével is elégedett vagyok, aki hamar kikapott Papi Bencétől az első napon, de bátran bepróbálkozott, még találgatott is. Végül kapott egy nagyot, s ezzel vége lett a meccsnek. Addig azonban megtett mindent.

Salánki László: „Kiskutya (Kovács Dávid - a szerk.) erősen fogyasztott ide is, ám nem volt ellenfele. Nem akartam, hogy ilyen állapotban mégis nagyobb súlyban induljon, viszont egy tornán kívüli edzőmeccsnek egy nagyjából 60 kilós másodéves junior ellen volt értelme. Mondjuk elég sokat fogott az ellenfele, ezért jobb lett volna, ha a bíró (a srác edzője) erre reagált volna, mert akkor valóban edzőmeccs jellege lehetett volna, ami inkább hasznára válik mindkét fiúnak, de ez már így alakult. Ami Tóth Ádit illeti, az első napon nagyon szépen bokszolt Bernáth Gyula ellen. Gyakorlatilag nagyon megverte okos bokszával. A második napon jött a válogatott Papi Bence, s mivel Ádám vagy 8 kilóval könnyebben mért be (csak ugye neki sem volt ellenfele 69-ben, ezért 75-ben indult), én már nem nagyon akartam erőltetni ezt az összecsapást. Mégis vállalta, de az első menetben volt egy nagyobb ütésváltás, amiben beszedett egy jókorát. A mérkőzésvezető is kinézett rám, hogy biztosan folytatni akarjuk? Erre én úgy láttam jónak (egyébként maga Ádi is ezt mondta – a szerk.), hogy a sérülések elkerülése érdekében ezt így ne vigyük tovább. Mészáros Mariann meccse végigment, ami maga jó dolog. Amit tudott önmagához mérten megtett egy jóval erősebb, nevesebb és már komoly eredményekkel rendelkező bunyós, Nagy Kornélia Kitti ellen. Kikapott, de legalább lebokszolta az egész mérkőzést. Az első napon Komor Norbi önmagához képest annyira nem nyújtott sokat, de nem volt kérdéses a sikere.

Kékesi Béla: "Nyíregyházán meccset nyerni egy hazai ellen nehéz. Azt hiszem, tisztességgel felkészültem erre a viadalra, és más klubedzők is odajöttek hozzám végül, hogy szerintük még az intésekkel együtt is én nyertem. Tény, hogy kikaptam a legviccesebb bírót a tornán, aki akár már - szerintem - az első menetben is többször számolhatott volna az ellenfelemre. Volt gongszó utáni ütése is, amit elengedtek intés nélkül, az meg, hogy állandóan bújt a karom alá, végül nála is intést ért."

Tóth Ádám: "Megmondom az igazat, jobb volt feladni ezt a meccset Papi Bence ellen, aki így, hogy eredetileg eggyel lentebb indultam volna, ebben a súlyban túl erős volt, hiszen ő 80 kilóról fogyaszt le általában 75-re, én meg most 69 se voltam a bemérésnél. Az első napon viszont még ebben az emelt súlyban is jól ment a boksz, úgy érzem. Vasárnap azonban nem volt szabad kockáztatni egy esetleges sérülést. Ezt láttam edzőmön, Salánki Lacin is, és ezt éreztem én is, így hamar bedobtuk a törülközőt."

A második nap eredményei:

Junior 50 kg: Eszenyi Dániel (DVSC) - Moldoványi Bence (NYVSC) 1-2

Junior 75 kg: Söprűs Zsolt (DVSC) - Tóth Tamás (NYVSC) meccs nélkül nyert Söprűs

Ifi 81 kg: Kékesi Béla (DVSC) - Juhász Milán (NYVSC) 1-2

Női Elit 57 kg: Mészáros Mariann (DVSC) - Nagy Korélia Kitti (NYVSC) 0-3

Ifi 75 kg: Tóth Ádám (DVSC) - Papi Bence (Vecsés) TKO 1. menet

A DVSC bokszklub összesítésben 2. helyen végzett a csapatversenyben 2 aranyéremmel (Komor Norbert és Söprűs Zsolt), 4 ezüsttel (Mészáros, Tóth, Kékesi és Eszenyi), valamint 1 bronzzal (Volosinovszki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!