Sport

2014.05.16. 07:59

Európa-bajnokságra készül a debreceni vívó

Debrecen - Dr. Szentkirályi István erős mezőnyre számít Horvátországban, de célja, hogy a legjobb négy között végezzen.

Debrecen - Dr. Szentkirályi István erős mezőnyre számít Horvátországban, de célja, hogy a legjobb négy között végezzen.Porec-ben rendeznek május 15. és 18. között veterán csapat vívó Európa-bajnokságot, amelyen a DHSE-PMD versenyzője, dr. Szentkirályi István is indul. A debreceni vívó azonban nemcsak a tőr válogatottak küzdelmén méretteti meg magát május 18-án, hanem a párbajtőrözőkkel karöltve is szeretne minél jobb eredményt elérni 17-én.

„Egymásért fogunk vívni!”

Dr. Szentkirályi István 2013-ban már szerzett egy bronzérmet egyéniben, a Terniben rendezett Európa-bajnokságon, de a legjobb eredményét a tavalyi várnai veterán világbajnokság érte el, amikor is a tőrözők csapatviadalán aranyérmet szerzett.

– Az alapozás jól ment, én pedig a sérüléseimet is magam mögött hagytam, így erőnlétileg készen állok a viadalra – nyilatkozta a DHSE veterán tőrözője. – Dezső Tibold és Zavoda Zoltán nagyon sokat segített, hogy megfelelően felkészüljek a megmérettetésre. Egy nagyon erős mezőnnyel kell majd szembenéznünk, párbajtőrben 14 csapat lesz, míg tőrben is több mint tíz. A cél a legjobb négy közé kerülés, de természetesen szeretnénk megnyerni a tornát. Bizton állíthatom, hogy egymásért fogunk vívni, egymásért fogunk küzdeni!

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!