Sport

2014.04.11. 15:13

Ezüstéremmel tért haza a Debreceni Egyetem csapata a KEK-ről

Debrecen - A dobogó második fokára állhatott fel a Debreceni Egyetem csapata a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján Komáromban.

Debrecen - A dobogó második fokára állhatott fel a Debreceni Egyetem csapata a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján Komáromban.A versenysorozatot nemcsak Komáromban a Selye János Egyetem szervezésében, hanem a környező országok több magyarlakta városában is megrendezik immár két évtizede. A révkomáromi torna 2011-ben indult, ezzel a KEK négyállomásos bajnokságra bővült. Románia és Magyarország után Szlovákia lett a harmadik rendező ország.

Az április 8-án és 9-én tartott versenyen a rendező Selye János Egyetem, illetve a Debreceni Egyetem csapata mellett részt vett az ELTE, az Óbudai Egyetem, a BGF és a győri Széchenyi István Egyetem. A debreceni csapat a házigazda Komárommal játszotta első mérkőzését. A cívisváros legénysége azonban - talán a hosszú utazás miatt - ezen 5-1-es vereséget szenvedett. Ezután egy hosszabb pihenő következett, ami megnyugtatta a csapatot és a következő akadályt az Óbudai Egyetem ellen már sikeresen vette, és 4-2 arányban diadalmaskodott. A keddi játéknap utolsó debreceni érdekeltségű mérkőzése a BGF Farkasok ellen a torna egyik legizgalmasabb összecsapása volt. A cívisvárosi egyetem gárdája a lefújás előtti utolsó másodpercekben szerezte meg a győztes gólt.

Másnap a Debreceni Egyetem komoly esélyekkel várhatta a folytatást, hisz csupán 3 pont volt a lemaradás a listavezető házigazdákkal szemben. Az első lépcsőfokot a kupa megnyerése felé sikeresen teljesítette a csapat, hiszen nagyszerű, látványos játékkal a torna legnagyobb arányú vereségét mérte az ELTE Futsal csapatára. Az utolsó mérkőzésen azonban 3-4 arányban kikapott a Debrecen a Széchenyi István Egyetemtől. Így összességében a második helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem csapata a házigazda komáromi Selye János Egyetem mögött.

A csapat tagjai: Pöszmet Tibor (edző), Molnár Csaba, Lengyel István, Tóth Bence, Szabó Tamás, Szőke Péter, Németh Norbert Adrián, Devits Ádám, Fekete Tibor

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!