Sport

2014.03.12. 13:10

Salakra fel, indul a szezon!

Debrecen - A már hagyományosnak mondható autóshow-val nyitja kapuit a debreceni salakmotorpálya.

Debrecen - A már hagyományosnak mondható autóshow-val nyitja kapuit a debreceni salakmotorpálya.A tavalyi sikeres autós versenysorozatot, a KZ Invest Kupát idén is megrendezik, a tervek szerint három helyszínen, a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban, a kabai cukorgyári rakodóterületen, illetve a nyíregyházi autópiac területén hat viadalon mérik össze tudásukat az amatőr és profi pilóták.

Óriási érdeklődés

A szurkolóknak nem kell sokat várni az első erőpróbára, ugyanis a nyitó viadalnak a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion ad otthont vasárnap 8.30-tól. A szervezők tanulva az elmúlt évek tapasztalaiból, 120 indulóban maximálták a résztvevők számát, de rossz hír a még nem nevezett versenyezni vágyóknak, a létszám már betelt.

– Ilyen nagy érdeklődés még sosem volt az autóshow iránt, napok alatt betelt a nevezési listánk. Több mint tíz profi versenyző jelentkezett, rengeteg visszatérő résztvevőnk lesz, s mint mindig, most is lesznek olyanok, akik először próbálják ki magukat éles helyzetben. A nevezők túlnyomó többsége BMW-s és ladás, így látványos produkciókban biztos nem lesz hiány! – fogalmazott Soós Szabolcs, az autóshow egyik főszervezője, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy „akár esik, akár fúj”, minden időjárási körülmény között megrendezik az eseményt.

Drift kontra ralikrossz

Az autósport szerelmeseinek örömteli információ, hogy a rali elitjéből, komoly versenygépekkel is érkeznek versenyzők a cívisvárosba, például Juhász Csaba egy Hondával és egy Citroen C2-vel is szórja majd a salakot az arénában. Igazi presztízscsatát is láthat a nagyérdemű, hiszen megmérkőzik egymással a drift és a rakikrossz egy-egy jeles képviselője: Puci egy BMW E30 V8 Alpina, míg Taskó Rodrigó egy BMW E36 325i volánja mögött ülve méri össze tudását a salakos oválpályán.

Mint mindig, most is a farhajtásos autók nyújtják majd a legnagyobb látványt, a kérdés csak az, hogy a sofőrök önmagukat és a közönséget akarják szórakoztatni, vagy a legjobb köridőre mennek. A szokásoknak megfelelően az egész napos vasárnapi versenyre kilátogató nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

HBN


Versenynaptár

Március 16.: Debrecen

Május 10.: Nyíregyháza

Június 22.: Debrecen

Augusztus 19.: Nyíregyháza

Szeptember 14.: Kaba

Október 26.: Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!