Sport

2014.03.07. 07:30

Neves paralimpikonok Debrecenben

Debrecen - Az ország legjobb mozgássérült vívói is indulnak a hétvégi Rehab Kelet Kupán.

Debrecen - Az ország legjobb mozgássérült vívói is indulnak a hétvégi Rehab Kelet Kupán.

1995 óta nem rendeztek kerekesszékes vívó rendezvényt Debrecenben, akkor még egy világkupának adott otthont a cívisváros. Azonban ezúttal ismét egy rangos eseményt láthatnak a Békessy Béla Vívócentrumba kilátogatók, ugyanis március 8-án 11 órától kerekesszékes magyar válogatón léphetnek pástra nemcsak a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) versenyzői, hanem olyan híres paralimpikonok és világbajnoki érmesek, mint Krajnyák Zsuzsa vagy Osváth Richárd. Emellett a helyszínen jelen lesz Kovács Tamás szövetségi kapitány is.

Szakszerű felkészülés

A DHSE színeit négy vívó képviseli: Mező Boglárka, Fogarassy Zoltán, Göttlinger Dániel és Sáfrán Sándor.

– Büszkék vagyunk arra, hogy mi adhatunk otthont egy olyan újjáéledő szakági rendezvénynek, mint a kerekesszékes válogató, hiszen már rég volt szervezett körülmények között vidéken ilyen verseny. Ez egyben egy visszajelzés is a Magyar Paralimpiai Bizottságtól, hogy megbíznak a munkánkban. Nagy dolog számunkra, hogy egy tanóra keretein belül a Debreceni Egyetemről is kilátogatnak sportszervező hallgatók megfigyelni, hogyan működik egy ilyen rendezvény. Reméljük, hogy kerekesszékes vívóink jól fognak teljesíteni hazai pályán és dicsőséget hoznak edzőiknek Kovács Attila szakágvezetőnek, Dávid Lászlónak, illetve Serra Soltnak, hiszen mind a hárman Dr. Zsadányi Judit neurológus szakmai tanácsait követve készítették fel a négy indulónkat. Ám szombaton szeretnénk azt is elérni, hogy a mozgássérültek kedvet kapjanak nemcsak a víváshoz, hanem hogy egy baráti társaságban tudják ezt a sportágat művelni – beszélt a hét végi eseményről Serra György, a DHSE ügyvezető igazgatója.

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!