Sport

2014.02.13. 08:10

Énekes előtti miniinterjúk bokszolóinkkal

Debrecen - Két címvédőnk, egy tavalyi érmesünk és még több más bunyósunk is beszélt arról, hogy mire számít a csütörtökön kezdődő Énekes-emlékversenyen.

Debrecen - Két címvédőnk, egy tavalyi érmesünk és még több más bunyósunk is beszélt arról, hogy mire számít a csütörtökön kezdődő Énekes-emlékversenyen.

Van aki konkrétan az aranyért utazik Budapestre, más éremért, míg akad olyan bokszolónk is, aki saját magát is teszteli, mire képes, hiszen van még a tapasztalatszerzés útját járó öklözőnk, de olyan is, aki másfél éves kihagyás után tér vissza a kötelek közé (igaz, kétszeres serdülő magyar bajnokként...).

A DVSC-t 8 bunyós képviseli az Énekes István Emlékversenyen február 13-16. között Budapesten. Az ifiknek rendezett hagyományos országos viadal jelentősége nagy, itt érmet szerezni kiváló eredménynek számít. Lássuk, mit mondott hat öklözőnk a keretből!

A DVSC versenyzői a 2014-es Énekes-emlékversenyen:

  • 64 kg: Kiss Gergő és Lázók József
  • 69 kg: Török Dávid és Tóth Zsombor
  • 75 kg: Kékesi Béla és Tóth Ádám
  • 91 kg: Molnár Dávid
  • +91 kg: Komor László
  • KOMOR LÁSZLÓ (+91 kg)

    - Címvédő vagy, Laci, ez nyilván kötelez téged.

    Komor László: - Így van, tavaly megnyertem az Énekest, és nem szeretném, ha idén másképp történne. Az egészségi állapotom kiváló, az pedig, hogy milyen formában vagyok legyen meglepetés.

    - Sejthető kikre kell ügyelned leginkább? Illetve tavaly novemberben az ifi bajnoki fináléban érdekes módon kaptál ki Sávoly Gergőtől. Gyanítom, szeretnél visszavágni neki, ha ismét összekerültök...

    KL: - Nem tudom, milyen ellenfelekre számíthatok most, ám biztos ők is keményen készültek, de én meg még kemenyebben. Igen, szívesen bokszolnék Gergővel egy újabb döntőt.

    KÉKESI BÉLA (75 kg)

    - Béla, az előző év számodra talán leginkább a tapasztalatszerzés jegyében telt, ami, azt hiszem, sikeresen meg is történt a meccseiden. Most miként mész neki a Énekesnek?

    Kékesi Béla: - Legfőbb célom az, hogy helytálljak a ringben. A formámmal nincs semmi gond, én úgy érzem rendben vagyok, de bújkál bennem valami, így remélem, hogy nem fog kijönni rajtam semmi a versenyen.

    TÖRÖK DÁVID (69 kg)

    - Milyen a formád Dávid, hogyan készültél az Énekesre, illetve mit tűztél ki célként?

    Török Dávid: - A lehető legjobb formában vagyok. Az utóbbi 3 hónapban az eddiginél is komolyabban vettem az edzést. A kötelező napi edzés mellett, itthon a családom segített a felkészülésben. Örülök, hogy újra a saját csapatomban edzek, s hála az edzői karnak és a családom támogatásának, kimondhatom, hogy maximálisan felkészült vagyok. Különösebb céllal sosem indulok neki egy versenynek sem, és ez sem lesz kivétel. Mindenféleképpen a dobogóra lépés és az éremszerzés lebeg csak előttem. Az érem fényessége majd az ottani napokban dől el.

    - Tavaly jól indult számodra az Énekes, majd nem sikerült a fináléba jutnod, miután az első menetben megfogtak egy ütéssel (Pollák Olivér volt a "tettes"). Megint összefuthatsz vele is akár?

    TD: - Igen, elég jól haladtam előre az első két napban. Kemény meccset bunyóztam két kecskeméti sráccal és mind a két esetben győztesen hagytam el a szorítót úgy, hogy mindkét ellenfelemre számoltak, sőt, az utóbbit a második menetben rövidre tudtam zárni. Aztán jött a „nagy falat” Pollák Olivér személyében, jóval magasabb volt, és hát a korkülönbség is az ő kezére játszott. Az első menetben nagyon beleléptem egy ütésbe és Bandi bácsi kénytelen volt feladni a meccset. Idén már nem találkozhatok vele, hisz felnőtt korcsoportba lépett. Soha nem szoktam egy emberre készülni egyébként, úgy vagyok vele, hogy bárki képes meglepetéseket okozni, jobb mindenre felkészülve a szorítóba lépni.

    TÓTH ÁDÁM (75 kg)

    - Kedjük egy kis érdekességgel! A Bocskain 8 menetet bunyóztál a profinak készülő Török Ferivel a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok főringjében (nyilván műsoron kívül). Milyen volt?

    Tóth Ádám: - Nagyon jól esett Fecóval bokszolni, főleg így az Énekes előtt, de Nagy Timi is sokat segített a kesztyűzésben. Egyébként most csúcsformában érzem magam, szerintem ilyen jó sosem volt még a kondim. A kubai edzőtábor sokat segített, meg a sok kesztyűzés. Januárban több mint 100 menetet kesztyűztem, tehát a felkészülés tökéletesen sikerült.

    - Előző évben lemaradtál a dobogóról az Énekesen, mivel a legjobb négybe nem sikerült beverekedned magad (akkor úgy tűnt azért mert kifogtál egy rossz napot). Mi erről a véleményed?

    : - Igen, tavaly az első napot simán hoztam - egyébként akkor is 75-ben indultam, ami akkor nem az én súlyom volt. Aztán Váradival is szorosat bokszoltam, s úgy éreztem akkor, hogy meg van a meccs, de a bírók nem igy látták sajnos. Viszont Váradival sajnos már nem találkozhatok, hogy visszavágjak neki, mert ő már felnőtt és 81 kg-ban bokszol. De amúgy úgy érzem, bárkit képes vagyok most megverni.

    - Mi döntött a súlycsoport növelésed mellett (69-ből 75-be "híztál")?

    : - Azért döntöttünk így, hogy ne kelljen sokat fogyasztani, meg kipróbálom magam nagyobb súlyban legalább. Én örülök ennek, így legalább nem a súlyra edzek, hanem arra, hogy erősödjek és fejlődjek. Meg a felnőttben is azt tervezem, hogy marad majd a 75 kg, mert szeretnék összecsapni Bacskai Bendzsivel.

    MOLNÁR DÁVID (91 kg)

    - A mezőnyről tudsz valamit, illetve magadtól mire számítasz címvédőként?

    Molnár Dávid: - Erős mezőnyre számítok! Ám a célom a dobogó legtetejére állni megint! Párat ismerek a lehetséges ellenfelek közül, de mivel sok új van, nem tudom, hogy ki lehet a riválisom majd. Jó formában érzem magam, de ez majd úgyis a ringben dől el mire lesz elég.

    LÁZÓK JÓZSEF (64 kg)

    - Kihagyás után térsz vissza, de eredményekkel (kétszeres serdülő magyar bajnoki arany) a hátad mögött. Milyen Énekes-viadalra számítasz most?

    Lázók József: - Mindent megteszek, hogy jól szerepeljek, de nem fogom azt mondani, hogy első leszek, mert másfél év kihagyás elég sokat jelent, és érzem is magamon, de egy kis megerőltetéssel ott lehetek a legjobbak között.

    - Koppányi Szabolcs -

    Fotók: dvscboxing.hu


    Debrecen - Komor László és Molnár Dávid címvédőként vág neki az Énekesnek, de több éremesélyünk is van még az ifik országos viadalán, amelyre az előzetes nevezések alapján 100 körüli ifjú ökölvívó jelentkezett, mintegy 40 hazai klubból.


    Hajdúsámson - A hagyományokhoz híven idén is megrendezik az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékversenyt Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban (Jégszínház Terem), ahol a Harangi Imre SE három ifjú kiváló versenyzője is kötelek közé lép.


    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!