Sport

2014.01.21. 08:57

Jó ütemben halad az alapozás

Debrecen - Dobogós helyezés nélkül, ám mégis jó eredménnyel zárták a DHSE párbajtőrözői a hét végét.

Debrecen - Dobogós helyezés nélkül, ám mégis jó eredménnyel zárták a DHSE párbajtőrözői a hét végét.

Zágrábban az első alkalommal megrendezett Vladimir Mazuranic pénzdíjazásos versenyen vettek részt a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) kiválóságai, Mihály Kata, Zavoda Dóra és Tardi Ottó.

Remekeltek a csoportban

A férfiak mezőnyében Tardi Ottó 3-2-es mérleggel jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol az első körben könnyedén legyőzte olasz ellenfelét, ám a negyeddöntőbe jutását egy magyar vívó, Deák István akadályozta meg egy végletekig kiélezett asszóban (15-13).

A női párbajtőrözőknél mind Mihály Kata és Zavoda Dóra remekül küzdött a selejtezők során, míg előbbinek becsúszott egy vereség, addig utóbbi első kiemeltként, veretlenül folytathatta a versenyt. A nyolcaddöntőben Mihály Kata ugyan derekasan küzdött, mégsem tudott továbbjutni olasz ellenfelével szemben, 10. helyen zárva ezzel a megmérettetést. Viszont Zavoda Dórának a negyeddöntő jelentette a végállomást, ahol korábbi csoportellenfelével, a szlovén Eva Jeza-val szemben kapott ki, amellyel az 5. pozícióban fejezte be a versenyt.

Készülnek a világkupákra

– Figyelembe véve, hogy vívóink a felkészülés közepén vannak, jó eredményt értek el Zágrábban – értékelte versenyzői teljesítményét Serra Bendegúz, a DHSE szakmai igazgatója. – Most kezdődik majd a versenyzők finomhangolása, hogy a februárban kezdődő világkupa szezonra már jó formában legyen Kata is és Dóra is. Jól haladnak, és ha ezt a fonalat követik, eredményesen fogják zárni a tél hátralévő részét és a tavaszt.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!