Sport

2013.12.02. 09:42

Világranglista pontok a zsebben

Debrecen, Belgrád - Mihály Kata bronzéremmel tért haza Belgrádból.

Debrecen, Belgrád - Mihály Kata bronzéremmel tért haza Belgrádból.

A Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) három párbajtőrözője remekül teljesített a november 30-i satelit Világkupán. Mihály Kata, Zavoda Dóra és Serra Solt egyaránt 5 győzelemmel és 1 vereséggel jutott tovább a csoportküzdelmekből, így kedvező sorsolás várt a három vívóra az egyenes kieséses szakaszban.

Nagyot küzdöttek

Zavoda Dóra a legjobb 32 között a román Bianca Beneával vívott, és a DHSE párbajtőrözője ugyan többször felállta a padlóról az asszó során bizonyítva, hogy helye van a nyolcaddöntőben, ám egy találattal mégis alulmaradt (15/14), így 18. helyen zárta a megmérettetést. Hasonlóan járt csapattársa Serra Solt is, ám ő a legjobb 16 között, döntő tussal kapott ki a szintén román Ionut Trandafirescutól (14/13), amellyel a 11. pozícióban végzett a férfiak mezőnyében.

Viszont Mihály Kata meg sem állt a dobogóig. Ugyan a DHSE vívója útja során kifogott két nehéznek bizonyuló román ellenfelet, az egyiket döntő tussal, a másikat pedig könnyedén verve jutott az elődöntőbe, ahol végül 15/7-es vereséget szenvedett a későbbi győztes, norvég Pia Klafstaddal szemben. Mivel nem rendeztek bronzmeccset, így az elődöntősök már biztosan éremmel zárták a tornát, Mihály Kata pedig emellett 2 világranglista ponttal is gazdagodott.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!