Sport

2013.12.12. 07:39

Emelt fővel hagyhatták el a pályát a balmazújvárosi kézisek

Balmazújváros - Alaposan megnehezítette az NB I-es éllovas Veszprém dolgát a Balmazújváros.

Balmazújváros - Alaposan megnehezítette az NB I-es éllovas Veszprém dolgát a Balmazújváros.Zsúfolásig telt csarnokban, óriási hangulatú mérkőzésen küzdött meg egymással a férfi kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában az NB I/B-s Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK és a több válogatott játékost is a soraiban tudó MKB-MVM Veszprém szerdán este Újvárosban. Az összecsapáson bár Antonio Carlos Ortega alakulata győzött 39–28-ra, mégis minden elismerést megérdemel a Balmaz.

A vendégek, ahogy az egy huszonegyszeres bajnokcsapathoz illik, rögtön letámadták a hazaiakat, a kezdősípszótól kezdve irányították a találkozót. Kétgólos veszprémi vezetés után ugyan egyenlítettek a hajdúságiak, a folytatásban azonban megléptek Nagy Lászlóék, a nyolcadik percben már 7-2-t mutatott az eredményjelző a javukra. Egy gyönyörű akció végén Temesvári János törte meg az újvárosi gólcsendet. A találat jót tett Füzesi Ferenc tanítványainak, akik szépen lassan elkezdtek felkapaszkodni. A 18. minutumban egalizáltak, majd pedig Hajdú Tamás révén a vezetést is megszerezték először a derbi során, 13-12. Az NB I-es éllovas Veszprém természetesen nem hagyhatta ezt szó nélkül, Iváncsik Tamás gyors duplája, valamint Cristian Ugalde Garcia és Momir Ilic találatai után máris 16-13-ra módosult az állás, félidőben pedig 19-14 volt az eredmény.

Járt a vastaps

A második etap eleje is a veszprémieké volt, Nagy, Terzic, és Iváncsik is betalált, a 35. percben már 22-14-re, azaz nyolc góllal vezettek. Ezt követően a hajdúságiak is újra belelendültek, ment az adok-kapok, a játékrész felénél 30-21-et lehetett látni a kijelzőn. A hajrában is becsülettel küzdöttek az Újváros kézilabdázói, de mindhiába, a különbség folyamatosan kilenc és tizenkettő gól között ingadozott. A meccset végül 39–28–ra nyerte a papírformának megfelelően a Veszprém, ám joggal szólt a vastaps a Balmazújvárosnak is.

A nyolcaddöntőből tehát az „Építők” léptek tovább, és kerültek be a legjobb nyolc közé, a hajdú-bihari egylet pedig szép menetelés után a negyedik körben búcsúzott az MK-tól.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!