Sport

2013.10.01. 15:15

Szima László Európa-bajnok

Debrecen - Fényes debreceni siker született a lengyelországi kadet és junior kick-box kontinensviadalon: Szima László (junior, +94kg, kick-light) aranyérmet szerzett.

Debrecen - Fényes debreceni siker született a lengyelországi kadet és junior kick-box kontinensviadalon: Szima László (junior, +94kg, kick-light) aranyérmet szerzett.

A majd’ két méter magas, kitűnő fizikummal rendelkező sportoló még mestereit is meglepte a kiugró eredménnyel. László tehetséges, szorgalmas fiatalember, az Európa-bajnokságon azonban mentálisan is felnőtt a feladathoz, az elődöntőben és a fináléban a hazai tatami előnyeit élvező lengyel riválisokat győzött le. A közel egy hétig tartó viadalon 1600(!) kick-box-versenyző mérettette meg magát, ennek tükrében még szebben csillog a Fontana fighterének aranyérme.

Szima az elődöntőben a tőle egy fejjel magasabb lengyel riválisa ellenállását fokozatosan őrölte fel, 16 ponttal nyert három menet után. Az aranycsatában kisebb sérülése sem akadályozta, hogy legyőzze a szintén lengyel, bivalyerős Blazej Konkolt, aki nehezen vette tudomásul a magyar fiú győzelmét.

Apró kulisszatitok: a Fontana mestere, Major Zsolt a felkészülés során észrevette, hogy tanítványa a fogyasztástól legyengül, kedvetlen, így egy súlycsoporttal feljebb, +94 kilóban küldte harcba Szimát. A 18 éves versenyző élt a lehetőséggel, kirobbanó erőben, magabiztosan utasította maga mögé a nehézsúlyú mezőnyt.

Debrecenben nagy népszerűségnek örvendenek a K-1-viadalok, amikor az egyik licenctulajdonost, Katona Attilát Szima László jövendőbeli K-1-karrierjéről kérdezzük, óvatosan fogalmaz.

- Ne szaladjunk ennyire előre – figyelmeztet az edzőként is sikeres szakember. – Tény, Laci szorgalmas, a sportág iránt alázatos versenyző. Az igazi klasszisok gyerekkortól építik fel magukat, minden korosztályban sikeresek, ez a hosszú távú karrier záloga. Nála minden egyben van, szép jövő előtt áll, ráadásul remek fizikai adottságokkal rendelkezik, és elég magas a nehézsúlyhoz. Ha sérülés, magánéleti probléma nem jön közbe, esélye lehet komoly karrier befutására.

A másik debreceni induló, a tapasztalatszerzés céljából kiutazó Füzesi Ágota sem vallott szégyent. Furcsa meccsen kapott ki lengyel ellenfelétől, Ágota pontos, értékelhető ütéseit, rúgásait túl erősnek véleményezte a vezetőbíró, így hat pontot levont a debreceni leányzótól, ez pedig riválisa kétpontos sikerét hozta…

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!