Sport

2013.10.29. 15:03

Nem becsülik le a testgyakorlók körét

Debrecen - A legjobb tizenhat közé kerülésért játszik a Loki szerdán Budapesten.

Debrecen - A legjobb tizenhat közé kerülésért játszik a Loki szerdán Budapesten.

Egyetlen hajdú-bihari labdarúgó csapat, a DVSC-TEVA szerepel a Magyar Kupa negyedik fordulójában, melyben már az összes NB I-es gárda érdekelt. A Loki az NB III. Közép csoportjában szereplő, jelenleg a 13. helyen álló ESMTK ellen kezdi meg a küzdelmeket az MK-ban, a mérkőzést szerdán 12.30-tól rendezik Budapesten. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, aki nyer, az kerül be a legjobb tizenhat közé.

Az ESMTK, vagyis teljes nevén az Erzsébeti Spartacus Munkás Testgyakorlók Köre Labdarúgó Egyesület a kupa első fordulójában 3–1-re legyőzte a Bábolnai SE-t, a második körben erőnyerőként kimaradt a küzdelmekből, legutóbb pedig a Voyage SE ellen nyert 3–2-re.

Olyan, mint a többi

Elvileg nem kellene, hogy gondot okozzon a hatszoros bajnok piros-fehér alakulatnak a pesterzsébetiek legyőzése, hogy ezt maguk a játékosok is így gondolják-e, arról Rezes Lászlót, a debreceniek bal oldali középpályását kérdeztük.

– Hiába egy NB III-as egylet az ellenfelünk, ostobaság lenne lebecsülni őket, hiszen az ilyen mérkőzések szoktak a legnehezebbek lenni, ugyanúgy készülünk erre a találkozóra is, mint akármelyik másikra. A célunk az, hogy megnyomjuk az összecsapás elejét, jó lenne már az első percekben gólt szerezni, mert akkor a saját dolgunkat könnyítenénk meg. A szombati meccs után hétfőn találkoztunk és edzettünk újra, noha nem sokat tudunk az ESMTK-ról, próbálunk a lehető legjobban felkészülni rájuk. Minél hamarabb szeretnénk elfelejteni a Pápa elleni 2–2-t, és erre remek alkalom ez a Magyar Kupa-találkozó – vélekedett Rezes.

A DVSC honlapja szerint szerda reggel fél nyolckor indul Budapestre Kondás Elemér alakulata, akik nem szerepelnek a keretben, azok pedig délelőtt 10 órától edzenek Pallagon.


[poll id="541"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!