Sport

2013.09.02. 12:40

Elmaradt a dominancia

Pécs, Debrecen - A Loki korán vezetést szerzett Pécsett, ám a hazai megfordították az állást és nyertek.

Pécs, Debrecen - A Loki korán vezetést szerzett Pécsett, ám a hazai megfordították az állást és nyertek.

Debreceni szempontból negatív meglepetést hozott a vasárnap délutáni Pécsi MFC–DVSC-TEVA mérkőzés, a hajdúságiak hiába szereztek vezetést a meccs elején, végül 2–1-re kikaptak.

Elszállt az önbizalom

– Mondanom sem kell, nagyon letört volt a társaság a mérkőzés után – nyilatkozta lapunknak Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya. – Szörnyű volt megélni a vereséget, ráadásul mostanában nem is volt ilyenben részünk. Jól kezdtünk, de ahogyan telt az idő, úgy eresztettünk lefelé. A Pécs feljött, nekünk pedig valamiért elpárolgott az önbizalmunk, ennek ellenére talán a döntetlen reálisabb lett volna. A középpályán nem volt meg a tőlünk megszokott dominancia, nem voltunk elég hatékonyak, elsősorban a sérülések miatt: Bódi Ádám sincs még teljesen rendben, Bouadla is hagyott ki napokat és sajnos Kulcsár Tamást is le kellett cserélni emiatt. Az ellenfél pontrúgásai sok gondot okoztak, s ahogyan ilyenkor lenni szokott, a szerencse is elpártolt tőlünk, ezért elmaradt az egyenlítő gólunk – értékelte a kilencven percet a labdarúgó, aki szerint arról szó sem volt, hogy könnyedén vették volna a pécsi túrát.

– Nincs számunkra könnyű meccs, főleg nem idegenben – szögezte le a futballista. – Ez most egy ilyen nap volt, sajnáljuk és igyekszünk levonni belőle a tanulságokat. Túl kell tenni magunkat rajta és megtalálni a pozitívumokat, csak így tudjuk kijavítani a mecsekaljai hibánkat – mondta Szakály, aki hétfőtől a válogatottal készül Telkiben. Mint ismert, a magyar csapat pénteken Bukarestben csap össze Romániával vb-selejtezőn. – Bizakodó vagyok a nemzeti együttes esélyeit illetően – boncolgatta a játékos. – Ismerjük a románokat, tudjuk, hogy mire képesek, ugyanakkor a saját erényeinkkel is tisztában vagyunk. Vannak a keretünkben többen is, akik kitűnő formában vannak, fiatal, ambiciózus a válogatott, minden esélyünk megvan a sikerre. Ha Bukarestben jó eredményt érünk el, akkor vélhetően az azt követő, észtek elleni mérkőzést is sikerrel vesszük majd, de egyelőre most csak a romániai meccs lebeg a szemünk előtt – mondta Szakály.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!