Sport

2013.08.05. 16:11

Tornagyőzelem és negyedik hely Szentesen

Debrecen, Szentes - Kiválóan teljesítettek a debreceni pólósok a Kurca-parti „kiruccanáson”.

Debrecen, Szentes - Kiválóan teljesítettek a debreceni pólósok a Kurca-parti „kiruccanáson”.

Az elmúlt hétvégén Szentesen rendezték meg a 2013-as Diapolo Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Kupát, amelyen a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület két csapattal is képviseltette magát –olvasható a dvse.hu cikkében, amelyből további részletek is kiderülnek: a 2013/2014-es pontvadászatra az alapozást július 15-én kezdték meg a hajdúsági fiatalok, éppen ezért a hétvégi tornán kiváló alkalom nyílt arra, hogy a felkészülés elején járó kiválóságok összemérjék erejüket más csapatokkal.

A háromnapos Kurca-parti megmérettetésen Hasas Marcell 1997-1998-as születésű serdülői, valamint Miroslav Bajin távollétében, Sulc Andor vezérletével az 1999-2000-es születésű gyermekek vettek részt.

Veretlenül lettek elsők

Hasas Marcell legénysége az "A" jelű csoport küzdelmei során a házigazda Szentesi Vízilabda Klub gárdájával, a Tatabányai Vízmű SE, az izraeli Hapoel Petach Tikva, az orosz Raduga Moszkva, valamint a litván Dzukijos Vandenis alakulatával feszült egymásnak. A fiatalok mérlege két győzelem, egy döntetlen és két vereség, így hét ponttal a negyedik helyet szerezték meg - a zárónap utolsó összecsapásán orosz riválisukat 10-4 arányban győzték le.

A viadal során Sulc Andor gyermekei nem találtak legyőzőre, így ők veretlenül, öt magabiztos győzelemmel és megszerzett 15 pontjukkal a küzdelemsorozat élén végeztek! A cívisvárosi reménységek a Szentesi Vízilabda Klub, a Hódmezővásárhelyi VSC, a Tatabányai Vízmű SE, az izreali Hapoel Bet Itzhak, valamint a bolgár SKPS Botev-2000 Vraca csapatát is megverték – írja a DVSE hivatalos honlapja.

HBN

Ezek is érdekelhetik