Sport

2013.08.14. 12:29

Négy első hely a Sóstó Kupán

Debrecen, Nyíregyháza - A DVSC bokszklub több súlycsoportban is elhozta az aranyat Nyíregyházáról, a hagyományos nyári felkészülési tornáról.

Debrecen, Nyíregyháza - A DVSC bokszklub több súlycsoportban is elhozta az aranyat Nyíregyházáról, a hagyományos nyári felkészülési tornáról.

Az elmúlt hétvégén zajlottak a ring csaták a sóstói strandon: voltak olyan súlycsoportok, ahol a lebonyolítás egyszerűsítése miatt több részre osztották a nevezőket, így ezekben végül több győztest is avattak. A DVSC összesen 13 versenyzővel vett részt a Sóstó Kupán, és négy első, emellett több második és harmadik helyezést szerzett – adta hírül a dvscboxing.hu.

A 69 kilós ifi fiúknál az egyik csoportban Tóth Ádám és Csonka Zsolt, vagyis a DVSC két bunyósa került a fináléba, akik a trénerek döntése értelmében nem öklöztek egymás ellen, Tóthé lett az első, Csonkáé a második hely. A másik 69 kilós csoportban Török Dávid kiváló meccset produkált ugyancsak a döntőben, és egyhangú pontozással verte kecskeméti vetélytársát.

Izgalmas bunyó

A felnőtt férfiaknál (elit kategória) a középsúly, a félnehézsúly és a nehézsúly volt a DVSC terepe. A 75 kilósok között Nagy Bence a visszafogottabb kezdés után irányította a döntőt a Gönczi Team bunyósával szemben, és ő is egyhangú pontozással győzött. A 81 kilóban bátyja, Nagy Péter sem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb. Péter voltaképp revánsot vett a nyíregyházi Konrádon, aki a döntőbe jutásért szoros meccsen győzte le a szintén DVSC-s Török Ferencet. Nagy Péter folyamatosan ostromolta a hazaiak bokszolóját, és ennek az lett a vége, hogy ellenfele edzője a meccs derekán feladta a küzdelmet.

A 91 kilóban a hétvége egyik, ha nem a legnagyobb küzdelmét láthatta a publikum. Deél Szabolcs a DVSC-t képviselve csapott össze a budapesti Rüll Tamással. Az első menetet a debreceni tartotta kézben, majd fokozatosan javult Rüll, és hatalmas adok-kapok vette kezdetét. Egyik fél sem spórolt az energiával, mégsem az ebben a súlycsoportban gyakran tapasztalható fogások tömkelegét felvonultató csatát kapta a közönség. Sokat mozogva, keményen sorozta egymást a két sportoló – váltakozó sikerrel.

A DVSC bunyósára a kiegyenlített küzdelem ellenére kétszer rászámolt a mérkőzésvezető, holott nem kapott megrendítő ütést, ám a bíró úgy látta, szükség van rá. A debreceniek ezt a lefújás után nem tartották jogosnak, de a lényegen ez nem változtatott, hiszen ezáltal nagy fölénybe került a pontozóknál a fővárosi öklöző. Az utolsó menetben Deél kétszer is majdnem ki tudta ütni ellenfelét – sejtette, szüksége lenne rá, hiszen elúszóban volt a finálé –, ám Rüll bírta a gyűrődést. Végül Deél Szabolcs maradt alul a pontozóknál, ám az ökölvívás szépségeit bőven felvonultató csata után mindkét bunyós jogosan zsebelte be az elismerő vastapsot a ring körül állók részéről.

A 13 klub 67 bokszolója részvételével megrendezett Sóstó Kupa csapatversenyét (ifjúságiak és felnőttek eredménye együtt számított) az a NYVSC Big Boxing nyerte, mely minden kategóriában képviseltette magát. A DVSC második lett.

A DVSC-s dobogósok

1. hely: Tóth Ádám és Török Dávid (69 kg), Nagy Bence (75 kg), Nagy Péter (81 kg)

2. hely: Rácz Irén (57 kg), Imre Fanni (51 kg), Csonka Zsolt (69 kg), Bernáth Gyula (75 kg), Deél Szabolcs (91 kg)

3. hely: Pukoli Renátó és Kiss Gergő (60 kg), Takács József (64 kg), Török Ferenc (81 kg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!