Sport

2013.07.15. 18:49

Szlovén gólvágó érkezett

Debrecen - Dalibor Volas a szlovén bajnokságban 183 mérkőzésen 74 találatot szerzett.

Debrecen - Dalibor Volas a szlovén bajnokságban 183 mérkőzésen 74 találatot szerzett.

Ahogyan azt a Loki vezetősége megígérte, minőségi támadó igazolt a Nagyerdőre hétfőn délután: a szlovén Dalibor Volas három éves szerződést írt alá Debrecenben.

A csatár a Koperben kezdte pályafutását - olvasható a dvsc.hu-n, legnagyobb sikereit az NK Mariborban aratta, négy bajnoki aranyat és egy ezüstérmet szerezve. Megfordult a moldáv Sheriff Tiraspol ban is, majd 2012-ben 500 ezer euróért az orosz első osztályba, az FC Mordovia Szaranszkba került, de ott csupán hat meccset játszott.

A 26 éves, 188 cm magas támadó válaszolt a klub honlapjának és a Hajdú-bihari Napló kérdéseire.

Hallott a Lokiról

- Hogyan kerültem Debrecenbe? Nagyon egyszerűen, az ügynököm felhívott egy nap, hogy érdeklődik irántam a DVSC - mondta Volas. - Mivel a hajdúságiak ajánlata megfelelt számomra, örömmel írtam alá a kontraktust. Hallottam már a Lokiról korábban, tudtam, hogy az utóbbi tíz év legsikeresebb klubja Magyarországon és minden esztendőben érdekelt az európai kupaporondon. Mivel a Bajnokok Ligája küzdelmeit mindenki követi, ezért én is tudok arról, hogy 2009-ben ott szerepelt a gárda. Nagy kihívást jelent számomra, hogy ide szerződtem, de úgy vélem, hogy segítségére tudok lenni a csapatnak. Természetesen azon leszek, hogy a legjobbat nyújtsam a DVSC-ben.

Bízik magában

Dalibor Volas elmondta, még nem ismer senkit a csapattársak közül, bár a hotelben, ahol jelenleg lakik, több Loki-futballistával is összefutott és váltott velük pár szót.

- Fontos, hogy a Debrecennel az EL-ben játszhatok majd, van némi nemzetközi rutinom, bízom benne, gólokkal tudom segíteni a társaságot, ha nem hinnék ebben, nem is jöttem volna Magyarországra - tette hozzá a labdarúgó.

Volas legjobb idénye egyébként a 2011/2012-es volt, amikor az Európa Ligában öt gólt is szerzett, míg a szlovén bajnokságban tizenhétszer volt eredményes. Ezt a mutatót vélhetően minden DVSC-drukker elfogadná ebben a szezonban is tőle.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!