Sport

2013.07.01. 17:05

Gyurta Dániel népszerűségről, sikerről és kudarcról

Debrecen - A kétszáz méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel a CXV. Úszó Országos Bajnokság alkalmával több napot is a cívisvárosban töltött.

Debrecen - A kétszáz méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel a CXV. Úszó Országos Bajnokság alkalmával több napot is a cívisvárosban töltött. A bajnokság zárónapján készséggel válaszolt kérdéseinkre, így többek között kiderült, hogyan viseli a népszerűséget, miként tudja feldolgozni a sikert, illetve a kudarcot, s arról is mesél, milyen érzés példaképnek lenni.

– Nagyon nehéz állandóan a figyelem középpontjában lenni. Habár akkor már világ- és Európa-bajnok voltam, azonban teljesen más volt a fogadtatás, amikor hazaérkeztem Londonból. Őszintén szólva engem is meglepett, hogy ekkora figyelem irányul ránk, sportolókra. Azt gondoltam, néhány hónap alatt lecseng a fokozott érdeklődés, de igazából ez a mai napig is tart. Nagyon sok helyre hívnak, nem csak engem, hanem más sportolókat is. Szerintem, ha már egy pici örömöt tudtunk adni az embereknek a Londonban nyújtott teljesítményünkkel, akkor az már jó.

A teljes interjút a keddi Naplóban olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!