Sport

2013.07.22. 10:35

A kétkerekűeké volt a főszerep

Püspökladány - A triálosok és a moniciklisek nagy sikert arattak ban.

Püspökladány - A triálosok és a moniciklisek nagy sikert arattak ban.

Három fiatal extrémsportos, Karacs Ádám, Pusztai Zsombor és Vígh Tamás szervezésében rendezték meg a Jam Projeckt Biketrial & Unicycle 2013 fantázianevű triál- és monocikliversenyt Püspökladányban.

A pályák kialakításában a szervezők segítségére volt Szabó Zsigmond Ádám, talán ennek is tulajdonítható, hogy a szépszámú mezőny tagjai kicsit megszenvedtek a vonalvezetéssel, de mégis, teljesíthető volt a szint. A versenyen 4 szekciót kellett teljesíteni 3 körben, rendhagyó módon, az amatőr és a junior, valamint az elit, illetve a senior versenyzők mentek egy időben. A versenyszámokban nem volt különbség, 20” és 26”-os bringákkal is ugyanazokat a pályákat kellett teljesíteni. Minden kategóriában elmondható volt, hogy nagyon jól sikerült a nehézségi szintek belövése, mivel az első helyen végzettek is szép számmal gyűjtöttek hibapontokat, és az utolsóknak sem volt maximális hibapontjuk, tehát egy-egy pályát szinte mindenkinek sikerült teljesíteni. Szinte egyedülálló, hogy verseny közben sem kellett javítani egyetlen akadályt sem, mivel kiválóan állták a versenyzők olykor nem épen finom ugrásait.

Ahogy az várható volt, az elit kategória versenyzői ámulatba ejtették a közönséget, nagy és veszélyes ugrások, magas akadályok és mindenre kiterjedő technikai tudás jellemezte a produkciójukat. Az esemény nagy sikert aratott mind a versenyzők, mind a közönség körében, így nem maradhat el a folytatás sem, a szervezők már azon gondolkoznak, hogyan lehetne még jobb megmérettetést összehozni a jövőben.

HBN-Karacs Ádám


 

Eredmények

Elit:

1. Leskó József 29 pont,

2. Lahosi Levente 39

3. Tóth Sándor 39

4. Fekete Viktor 42

Junior:

1. Szabó Péter 45

Senior:

1. Tutor Csaba 15

2. Dórkó Zsolt 25

3. Takács Zoltán 26

Amatőr:

1. Dombi Viktor 27

2. Gugyella István 39

3. Szendrei Péter 48

4. Vígh Tamás 60

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!