Sport

2013.06.26. 14:32

„Forró vassal” a kidolgozott testért

Debrecen - A hot iron edzéseket három kategóriába sorolják a szakemberek.

Debrecen - A hot iron edzéseket három kategóriába sorolják a szakemberek.

A fitnesztermek órarendje annyira színes, hogy nem csoda, vannak akik eltévednek a foglalkozások erdejében. Az eligazodásban próbálunk segíteni az olvasóinknak, akiknek most a hot iront mutatjuk be egy szakember segítségével.

A cross a csúcs

– A hot iron egy súlyzórudas csoportos edzés. Maga a sportág Németországból származik, gyógytornászok, testépítők és nemzetközi fitnesz prezenterek fejlesztették ki. Rendkívül hatékony zsírégető edzésforma, bizonyítottan 24-48 órás utóégető hatása van. A hot iron nagy előnye, hogy férfiak és nők egyaránt végezhetik, nincs benne bonyolult, vagy követhetetlen koreográfia.

A hot iron kategorizálva van, az I-es óra a kezdőknek ajánlott, 8 hét után következik a II-es óra, ami már egy összetettebb erő-állóképességi edzés, majd jön a csúcs, a cross, ahol a lehető legnagyobb súlyokkal végzik a gyakorlatokat, ez az úgynevezett hipertrófiás edzés – mutatta be a sportágat Hencz Edina, személyi edző, majd a részletekre is kitért.

– A hot iron I-II. és cross óra is egy teljes testre ható edzés. A súlyzórúd nem nehéz, mindösszesen 2 kiló, a tárcsák 1.25, 2.5, 5 és 10 kilósak, így a terhelést fokozatosan tudjuk változtatni, és a kezdő vendégeknek sem jelent eleinte túl nagy kihívást. Első hallásra a hölgyek idegenkednek a súlyzótól, mert nem szeretnének túl izmosak lenni, de emiatt nincs félnivalójuk, ugyanis ez a tréning valójában fokozza a nőiességüket, javítja testük tónusait, ezáltal vékonyabb, karcsúbb megjelenést eredményez – fogalmazott a tréner.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!