Sport

2013.05.10. 15:54

Slágermeccs előtt állnak

Debrecen, Balmazújváros - Az Újvárosra és a DVSC-DEAC-ra is rangadó vár, előbbi a Vasashoz látogat, utóbbi Nyíregyházán vizitál.

Debrecen, Balmazújváros - Az Újvárosra és a DVSC-DEAC-ra is rangadó vár, előbbi a Vasashoz látogat, utóbbi Nyíregyházán vizitál.Nem mindennapi összecsapások elé néznek az NB II. Keleti csoportjában szereplő hajdú-bihari egyletek: a Balmazújvárosnak szombaton 18 órától az Illovszky Rudolf Stadionban van jelenése, az NB I-es tagságért küzdő Vasassal kell felvenniük a versenyt a hajdúságiaknak. A kis Loki a pillanatnyilag a pontvadászat hatodik pozíciójában lévő, ősi rivális Szparival küzd meg szombaton 17.30-tól a nyíregyházi Városi Stadionban. Az Újváros az ősszel hazai pályán kapott ki 2–1-re a pestiektől, így van törleszteni valója a Híres-alakulatnak. A DEAC 2–1-re nyerni tudott a bajnokság első felében a szabolcsiak ellen, akik legutóbb 3–1-re győzték le az Orosházát.

Megvan a taktika

– A múlt heti békéscsabai meccshez hasonlóan újabb rangadó vár ránk, hisz a bajnokaspiráns Vasas otthonába látogatunk. El szeretnénk rontani az angyalföldiek esélyeit azzal, hogy pontot, pontokat csenünk az Illovszky Rudolf Stadionból, ezzel is segítve az éllovas Mezőkövesdet – kezdte a Vasas elleni meccsük felvezetését Híres Gábor, a Balmazújváros vezetőedzője, aki arra is kitért, hogy vajon az őszi 2–1-es vereség után ezúttal milyen taktika lehet célravezető.

– Meggyőződésem, hogy az októberi találkozónkon is jobbak voltunk a fővárosiaknál, 1–0-ra vezettünk, aztán egy jogtalan tizenegyessel egyenlített a Vasas, majd talált egy gólt. Ezúttal is jó játékra számítok a „fiaimtól”, egyben van a csapat, várjuk a meccset, nyerni megyünk Budapestre – mondta az újvárosi mester.

A héten a DVSC-TEVA a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott a Vasas együttesével, Híres Gábortól arról is érdeklődtünk, tudtak-e tanácsot adni a debreceniek az aktuális ellenféllel kapcsolatban.

– A helyszínen tekintettem meg az összecsapást, és bár egyik csapat sem a legerősebb keretével állt ki, azért kiindulópontnak nem volt rossz, illetve a Lokinál is készségesen osztották meg a tapasztalatokat. Annyit elárulhatok, kidolgozott taktikánk van az angyalföldiek ellen – tudtuk meg a trénertől, aki elégedett a tabellán jelenleg elfoglalt negyedik helyükkel, és bízik benne, jövőre is az NB II-ben harcolhatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!