Sport

2013.05.21. 16:29

Csúcsforgalom Európa pástjain

Debrecen - A szeptembertől júliusig tartó vívóidény finiséhez érkezett a mezőny. Ebben az időszakban az összes fegyvernemben és korosztályban, szinte minden hétvégén rendeznek rangos megmérettetést Magyarország és Európa vívótermeiben egyaránt.

Debrecen - A szeptembertől júliusig tartó vívóidény finiséhez érkezett a mezőny. Ebben az időszakban az összes fegyvernemben és korosztályban, szinte minden hétvégén rendeznek rangos megmérettetést Magyarország és Európa vívótermeiben egyaránt. A DHSE-PMD vívói a pünkösdi hétvégén ismét bejárták az országot, sőt a horvátországi Splitben is megmutatták mire képesek. Az eredmény: egy arany, két ezüst és három bronzérem mellett öt további döntős helyezés!

A klub amatőrjei a hat fegyvernemes győri kupára utaztak el. A versenyzést az évben újra kezdő Dezső Dóra a női tőrözők versenyén jutott döntőbe és a nagyon értékes ötödik helyen zárta a versenyt. Dezső Tiboldnak a férfi tőrözők között nem sikerült döntőbe kerülni. A női párbajtőrözők versenyében Sárkány Barbara bronzérmet nyert, de az egyesület edzőjének Zalai Saroltának is sikerült egy hatodik helyet megcsípnie.

A párbajtőrvívók országos csapatbajnokságán a Babinszki Dorottya, Fedor Tamara, Kósa Anna, Vértesi Lili összeállítású kadet kvartett nagyon jó vívással bronzérmet nyert. Kezdésnek a Tata csapatát múlták fölül, majd az elődöntőben szenvedtek vereséget a későbbi bajnok Diósgyőrtől. A kisdöntőben végül 45/30 múlták fölül a Szolnok együttesét. Egy házzal arrébb a Vasas Pasaréti úti csarnokában Leitner Dorka a hasonló korosztályúak kard válogató versenyén lépett pástra, és egy ötödik hellyel fejezte be a küzdelmeket.

Eközben három napos versenyen tőr- és kard diákolimpiát rendeztek Balatonalmádiban. A pénteki napon a debreceniek legfiatalabb versenyzője Simon Petronella a leány tőrözők versenyében jutott döntőbe, ahol 8. helyen végzett. A kadet válogatóról megérkező kardozók is hozzátettek az éremtermeléshez. A vasárnapi versenynapon a férfi kard mezőnyben Urbán Ádámnak csupán egy tus kellett a legjobb négy közé jutáshoz, végül a 6. lett. A lányoknál Leitner Dorka magabiztos teljesítménnyel, veretlenül nyerte meg a Diákolimpiát.

Splitben az egyesület felnőtt párbajtőrözői léptek „színpadra” szatelit világkupán. A férfiak mezőnyében vívó Serra Solt nyert ezüstérmet, míg a lányoknál az egész nap nagyszerűen vívó Mihály Kata végzett a döntő második helyén. Az elődöntőben éppen tőle vereséget szenvedő Zavoda Dóra így bronzérmes lett.

Eredmények:

Satelit világkupa – Split

Férfi Párbajtőr: 2. Serra Solt

Női Párbajtőr: 2. Mihály Kata 3. Zavoda Dóra

Diákolimpia – Balatonalmádi

Női Kard IV. korcsoport 1. Leitner Dorka

Férfi Kard IV. korcsoport 6. Urbán Ádám

Leány tőr II. Korcsoport 8. Simon Petronella

Országos Csapatbajnokság – Budapest

Kadet női párbajtőr: 3. DHSE-PMD (Babinszki Dorottya, Fedor Tamara,

Kósa Anna, Vértesi Lili)

Kadet Válogató – Budapest

Női Kard: 5. Leitner Dorka

II. Győri Kupa

Női Tőr: 5. Dezső Dóra

Női Párbajtőr: 3. Sárkány Barbara 6. Zalai Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!