Sport

2013.05.27. 17:09

Bronzhétvége a MEFOB-on

Debrecen - Összesítésben a harmadik helyen végzett a Debreceni Egyetem a hétvégi országos vívóbajnokságon.

Debrecen - Összesítésben a harmadik helyen végzett a Debreceni Egyetem a hétvégi országos vívóbajnokságon.Május 25-én és 26-án rendezték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot, ahol az egyetemet képviselő és egyben a Debreceni Honvéd Sport Egyesületben edződött versenyzők jól teljesítettek.

Csapatban kiemelkedtek

Az első napon egy aranyat és két bronzot akasztottak a Debreceni Egyetem vívóinak nyakába. A női párbajtőrben a kiválóan szereplő Mihály Kata a harmadik helyen végzett, miután a dobogó alsó fokáért vívott harcban a szintén remekül küzdő csapattársát, Zavoda Dórát győzte le. Ami viszont nem sikerült egyéniben, az csapatban igen, hiszen a női párbajtőr csapatszámában a Mihály Kata, Zatik Anna, Zavoda Dóra és Zöld Niki négyes elhódította az aranyat. A második bronzot a férfi tőrösök nyakába akasztották.

Vasárnap legfényesebb medálja egy ezüst volt, amelyet a Serra Bendegúz, Serra György és Serra Solt testvérhármas ért el a férfi párbajtőr csapatversenyén. A párbajtőr egyéni megmérettetésein a címvédő Serra Solt a legjobb nyolc között esett ki a későbbi győztes és magyar válogatott Peterdi Andrással szemben. Ezen a napon még két csapatbronzot szerzett a Debreceni Egyetem, mégpedig női tőrben és az újdonságnak számító Universitas váltóban. Az Universitas váltónál egyes csapatok hat főből állnak (minden fegyvernemből 1-1) és a mérkőzések 30 találatig mennek.

HBN-MAL


 

A Debreceni Egyetem fontosabb eredményei:

Női párbajtőr egyéni: 3. Mihály Kata, 4. Zavoda Dóra

Férfi tőr egyéni: 4. Serra Solt

Női párbajtőr csapat: 1. Debreceni Egyetem (Mihály Kata, Zatik Anna, Zavoda Dóra, Zöld Niki)

Férfi kard csapat: 4. Debreceni Egyetem (Godó Tamás, Gubicz Máté, Kontor Zsolt, Marcoux Morgan)

Férfi tőr csapat: 3. Debreceni Egyetem (Gubicz Máté, Kontor Zsolt, Serra György, Serra Solt), Debreceni Egyetem 2 (Godó Tamás, Marcoux Morgan, Serra Bendegúz)

Férfi párbajtőr egyéni: 7. Serra Solt

Női tőr egyéni: 6. Mihály Kata

Női tőr csapat: 3. Debreceni Egyetem (Farkas Virág, Mihály Kata, Zavoda Dóra)

Férfi párbajtőr csapat: 2. Debreceni Egyetem (Serra Bendegúz, Serra György, Serra Solt)

Universitas váltó: 3. Debreceni Egyetem (Farkas Virág, Morgan Marcoux, Zavoda Dóra, Serra György, Zatik Anna Serra Solt)

Összesített végeredmény: 1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2. Corvinus, 3. Debreceni Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!