Sport

2013.04.18. 10:37

Urbin, a gólzsák

Debrecen - Ismét fontos három pontot zsebelt be az NB II-es tagság megtartásáért küzdő Újváros.

Debrecen - Ismét fontos három pontot zsebelt be az NB II-es tagság megtartásáért küzdő Újváros.Az elmúlt hét végén, a bajnokaspiráns Mezőkövesd ellen elért 1–1-es döntetlen után újabb sikerrel megvívott bajnoki fordulón van túl az NB II. Keleti csoportjában szereplő Balmazújváros. A jelenleg a tabella negyedik helyén álló újvárosiak szerdán pótolták be a 20. körből elhalasztott Cegléd ellen mérkőzésüket, melyet 6–2-re sikerült megnyerniük.

Igazán jól indult Híres Gábor tanítványai számára a CVSE Malomtószél Sporttelepen megvívott derbi, hiszen negyed óra elteltével Urbin Péter megszerezte a vezetést, sőt, rá egy percre Sándor István révén kétgólosra duzzadt az előny. A vendégek a gólok után kissé megnyugodtak, aminek eredményeképp a Cegléd kiegyenlített, de szerencsére még a szünet előtt Forgács András előnybe rúgta az övéit (3-2). A második játékrészben aztán nem kegyelmezett a hajdúsági egylet, Urbin újabb két találata, és Nagy Róbert gólja eldöntötte a három pont sorsát.

Örül neki

– Jól kezdtük a meccset, gyorsan vezetéshez jutottunk, majd elhúztunk 2–0-ra, ám ekkor kicsit „leült” a játékunk, és ellenfelünk talált két gólt. De sikerült még a pihenő előtt ismét előnybe kerülnünk, ami kellett is, mert így a folytatásban magabiztosabbá váltunk, újabb találatokat szereztünk, és nyertünk. Bár az eredmény alapján úgy tűnhet, sima győzelmet arattunk, de harcos derbin vagyunk túl – mondta a Cegléd ellen mesterhármast elérő Urbin Péter, aki a harmadik góljára emlékszik vissza legszívesebben. – Elfáradtam az összecsapás végére, de egy kontrából még sikerült támadást vezetnünk, és a félpályáról elindulva a 93. percben ismét sikerült bevennem Miski Zoltán kapuját. Ez azért volt jó érzés, mert erőfeszítéseimet siker koronázta – emlékezett vissza a rutinos csatár, aki 14 találatával vezeti a csoportja góllövőlistáját. – Természetesen fontos számomra, hogy minél többször eredményes tudjak lenni, szoktam figyelni, hogy mások hogy teljesítenek, jó érzés a saját nevemet látni az élen, de az első persze az, hogy ahogy tudom, segítsem a csapatom.

Meg se kottyan nekik

Mint ismert, a zord időjárás miatt több fordulót is elhalasztottak az NB II-ben, így besűrűsödtek a mérkőzések, az Újvárosnak is heti két megmérettetésen kell helytállni egy ideig. Hogy hogyan bírják a sok derbit a játékosok, arról is faggattuk Urbin Pétert. – Egyelőre álljuk a terhelést, bár még viszonylag a szezon elején tartunk. Azt hiszem, taktikailag és fizikálisan is alaposan felkészültünk, így bírnunk is kell a „kiképzést”. Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Szolnokot, várjuk a derbit, újfent sikerre készülünk a télen megerősített Tisza-partiak ellen.


Góllövőlista

Az első négy helyezett:

1. 14 gól - Urbin Péter (Balmazújváros)

2. 12 gól - Hamar Ádám (Mezőkövesd)

3. 11 gól - Randelovic Aleksandar (Békéscsaba)

4. 10 gól - Vólent Roland (KBSC 4, Honvéd 6)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!