Sport

2013.04.04. 19:25

Lemond, de folytatná munkáját a röplabda-szövetség vezetése

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) - Április 29-i hatállyal lemond posztjáról Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke, illetve a szervezet elnöksége, ugyanakkor megméretteti magát az április 30-ra összehívott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) - Április 29-i hatállyal lemond posztjáról Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke, illetve a szervezet elnöksége, ugyanakkor megméretteti magát az április 30-ra összehívott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen.

Az MRSZ csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vezetőség ezzel a lépéssel azt szeretné elérni, hogy az állami támogatás miatt nagy lehetőségek előtt álló röplabda társadalomban tisztázódjanak az erőviszonyok, és májustól olyan vezetőség álljon a sportág élén, amelynek egyértelmű a támogatottsága, és garantált a hosszú távú, nyugodt munkavégzése.

Tóth Tamás elnök bátor döntésnek nevezte a lépést, hozzátéve, hogy a sportág érdekében cselekedtek így. Kifejtette: a röplabda történetében mérföldkő, hogy bekerült az államilag kiemelten támogatott 16 sportág közé, mert így idén nagyságrendekkel több anyagi forráshoz juthat a sportág, mint korábban. Szerinte rendkívül fontos, hogy a várható több száz milliós támogatás minél hatékonyabb felhasználását egy legitim, a röplabda társadalom bizalmát bíró vezetés irányítsa.

A sportvezető elmondta, hogy bár a kiemelt sportágak közé kerülést a jelenlegi vezetéssel érték el, ennek ellenére éreznek elégedetlenséget a sportágon belül. Ezt hat, egyes tagszervezetektől a szövetséghez eljuttatott levél is jelzi, amelyek az elnök és a elnökség leváltását szorgalmazzák. Arról is beszámolt, hogy mivel a közelmúltban az elnökség hat főre fogyatkozott, alapszabályban rögzített kötelességük egy rendkívüli közgyűlés összehívása.

Tóth Tamás kijelentette: indulni kíván az elnökválasztáson, és eltökélt szándéka, hogy az általa kiválasztott elnökséggel megszerezze a többség támogatását, és újabb öt éven át folytassa a három esztendeje megkezdett munkát.

Az MRSZ vezetése - a tájékoztatás szerint - továbbra is ellátja a napi feladatokat, egyezteti az állami támogatások elosztásának struktúráját a Magyar Olimpia Bizottsággal és a sportért felelős államtitkársággal, megteremti a felnőtt válogatottak világbajnoki és Európa Ligás indulásának feltételeit, elindítja a strandröplabda magyar bajnokság pályázatát és folytatja az országjáró konzultációkat, amelyeken szakmai egyeztetéseket folytatnak a regionálisan érintett tagszervezetekkel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!