Sport

2013.03.27. 17:13

„Elérhető a második hely”

Debrecen - A DVSC trénere, Kondás Elemér reális esélyt lát a pótselejtezőt érő helyezésre.

Debrecen - A DVSC trénere, Kondás Elemér reális esélyt lát a pótselejtezőt érő helyezésre.Két mérkőzésen két pontot gyűjtött a magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt napokban a világbajnoki selejtezők során, a románok elleni hazai 2–2-t a Törökországban elért 1–1-es döntetlen követte. A mieink négy körrel a vége előtt a második, pótselejtezőt érő helyen állnak.

Nem okozott csalódást

– Természetesen figyelemmel kísértem a nemzeti tizenegy mérkőzéseit – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér, a Loki szakvezetője.

– A pénteki teljesítmény jobban tetszett, győzelmet érdemeltünk volna Románia ellen, ugyanis jobban futballoztunk és sok helyzetet kidolgoztunk. Az isztambuli játék már gyengébb volt, labdabirtoklásban fölénk nőttek a törökök, de a magyarok hagyták ki a nagyobb helyzeteket, elég ha Vanczák, Hajnal vagy Guzmics lehetőségeire gondolunk – mondta a szakember, aki a debreceni hátvéd, Mészáros Norbert produkciójára is kitért.

– Bár több fórumon is elővették a belső védőket, úgy vélem, hogy Mészáros nem okozott csalódást – érvelt Kondás. – Úgy gondolom, nincs már olyan, hogy védelem és támadósor, a mai futballban együttes védekezés és együttes támadójáték létezik csak. Elsősorban a románok második gólját próbálják a nyakába varrni Mészinek, de azt a találatot szabálytalanság előzte meg: Varga Józsit ellökte a román támadó, aki így akadályozta a menteni igyekvő társát. Mészáros Norbi a törökök ellen is klasszis futballistákkal vette fel a küzdelmet, előfordul, hogy nem nyer meg egy védő minden párharcot ellenfelével szemben. Összességében azonban megbízható teljesítményt nyújtott a DVSC labdarúgója – vélekedett Kondás.

Lehet nyerni Bukarestben

A Loki mestere úgy látja, a csapat számára elérhető a második hely.

– A törököktől sikerült négy pontot elcsennünk, ez sokat javít az esélyeinken és bár a románoknak kedvezőbb a sorsolásuk, ha nyerni tudnánk Bukarestben, mi kerülnénk hatalmas előnybe. Bármi előfordulhat, semmiképpen sem tartom esélytelennek a magyar válogatottat Romániában.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!