Sport

2013.01.02. 15:16

„Nagy veszteség lenne Debrecennek”

Vízilabda - Csütörtökön kiderül, a három pályázó közül kit választ az MVLSZ elnöksége.

Vízilabda - Csütörtökön kiderül, a három pályázó közül kit választ az MVLSZ elnöksége.Ahogy arról már hírt adtunk, három szakember nyújtott be pályázatot a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Benedek Tibor és Vincze Balázs mellett a debreceni vízilabda csapat mesterének, Gyöngyösi Andrásnak a neve is ott szerepel a jelentkezők között, akik azért szálltak harcba, hogy a következő négy évben irányíthassák a magyar férfi válogatottat. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökségének tagjai a január 3-i testületi ülésen döntenek a „győztes” kilétéről. Az új szövetségi kapitány január 10-én áll majd munkába.

Alkalmas rá

A Napló Zubora Sándornál, a DVSE volt elnökénél, jelenlegi szakosztályvezetőjénél érdeklődött, a klub hogy viszonyul a cívisvárosi tréner döntéséhez. – Egyelőre nem kifejezetten gondolkodtunk rajta, mi lesz, ha Andrást választják a kapitányi posztra. Ha neki szurkolnánk, akármilyen döntés is születik, egyik szemünk sírna, a másik nevetne. Amennyiben nyer, egy megoldandó kérdés előtt állunk majd, de úgy beszéltük meg, vele együtt fogjuk kidolgozni a debreceni vízilabdázás jövőjét – mondta Zubora, aki szerint a döntéshozók sok mindent figyelembe vesznek majd a tökéletes Kemény-utód kiválasztásakor. – Több más tényező mellett a szakmai és versenyzői múlt is kulcsfontosságú lehet. Mindenképpen alkalmasnak tartom Andrást a vezetői székbe, hisz kellőképpen elhivatott és megszállott. Természetesen nagy veszteség lenne egész Debrecen számára, ha itt hagyna minket, de azt is tudjuk, egy edző számára is az a cél, hogy elérje a maximumot a pályafutásában – vélekedett a szakosztályvezető, aki azt is elárulta, nem érte váratlanul Gyöngyösi döntése, hisz előre szólt tervéről.

A debreceni tréner egyébként akármilyen döntés is szülessék csütörtökön, a szezon végéig így is, úgy is marad a hajdúsági csapat élén, mivel a pályázat egy pontjában lehetőséget biztosít erre.

Az új vezetőnek kevesebb, mint három hete lesz csapatának kijelölésére és a felkészülésre a válogatott harmadik Világliga-selejtezőjére, amelyet január 30-án, szerdán játszik Oroszország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!