Sport

2012.07.19. 10:15

Kosina Gergő világcsúccsal lett világbajnok!

Kosina Gergő szenzációs korosztályos világcsúccsal szerzett aranyérmet az ausztriai Grazban zajló Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Világbajnokságon!

Kosina Gergő szenzációs korosztályos világcsúccsal szerzett aranyérmet az ausztriai Grazban zajló Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Világbajnokságon!

A Debreceni Búvárklub versenyzője a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban majdnem 2 másodperccel javította meg a korábbi rekordot, amit így magabiztosan hódított vissza orosz riválisától. Emellett az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban junior Országos Csúccsal, a 4x200-as váltó tagjaként pedig óriási egyéni csúcsot úszva bronzérmes lett a még jövőre is junior korosztályban versenyző debreceni tehetség.

A fiúk mezőnyében nagyot versenyzett Baranyai Szabolcs is, aki a 4x200 méteres váltó hajráembereként világbajnoki bronzérmet szerzett, egyéniben pedig az 50 méteres uszonyosúszásban vaskos egyéni csúcsot repesztve 5. helyen csapott célba a rendkívül erős mezőnyben.

A lányoknál Senánszky Flóra szintén éremmel térhet haza, hiszen a 4x200-as váltó tagjaként, magasan a legjobb időt úszva bronzérmes lett. Hajszál híján egyéniben is sikerült a bravúr, de az egyéni csúcsok ezúttal 4. és 6. helyezéseket értek a kiegyensúlyozott és erős női mezőnyben.

Nagy Réka válogatottbeli debütálása is remekül sikerült, hiszen a még csak 15 éves debreceni versenyző a 800 méteres búvárúszásban a 9. helyen végzett, amellyel minden korábbi várakozást sikerült felülmúlnia.

A debreceni mérleg összességében 1 arany és 4 bronzérem lett a Világbajnokságon, amely a teljesített időeredményeket is figyelembe véve továbbra is azt mutatja, hogy virágzik a búvársport a cívisvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!