Sport

2012.06.28. 14:56

EURO-2012 - Del Bosque: szerencsénk volt a büntetőknél

Donyeck, 2012. június 28., csütörtök (MTI/Reuters) - Vicente del Bosque, a címvédő és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának szerencséje volt a büntetőrúgásoknál a portugálok elleni, szerda esti Európa-bajnoki elődöntőben.

Donyeck, 2012. június 28., csütörtök (MTI/Reuters) - Vicente del Bosque, a címvédő és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának szerencséje volt a büntetőrúgásoknál a portugálok elleni, szerda esti Európa-bajnoki elődöntőben.

A 61 éves szakember hozzátette, a donyecki mérkőzés nagyobb részében a portugálok játszottak jobban, hatékonyan védekeztek, támadásban pedig nagyon veszélyesnek tűntek. Del Bosque úgy véli, Jesus Navas és Pedro beállítása változtatott a helyzeten: addig fáradtnak érzékelte csapatát, utána viszont magasabb tempóra váltott.

"Nagy szerencsénk volt a tizenegyeseknél, gratulálok a portugáloknak, fantasztikusan teljesítettek a tornán" - fogalmazott az elődöntő utáni sajtótájékoztatón a spanyol szakvezető. "A ráadásban sikerült problémákat okozni ellenfelünk védekezésében, elsősorban a tapasztalt játékosainknak köszönhetően. Mentális szempontból erősek voltunk, a cseréink beállásával pedig több helyzetet is ki tudtunk alakítani."

A büntetőpárbajt a spanyolok 4-2-re nyerték meg. Del Bosque ezzel kapcsolatban azt mondta, azzal nem volt gondja, kiket állítson a labda mögé.

"Fabregas például szólt, hogy ő akarja lőni az ötödiket, mert az lehet a győztes tizenegyes" - árulta el a szövetségi kapitány, aki hozzátette, nem aggódik és valójában nem is törődik azzal, hogy a vasárnapi, kijevi fináléban a németekkel vagy az olaszokkal kell-e megküzdeniük. "Óriási összecsapás lesz, amelyen biztos, hogy kemény riválissal nézünk majd szembe. Bárkivel is játszunk a döntőben, nem hátrálunk meg."

Paulo Bento, a portugálok szakvezetője azt mondta, az ötödik büntetőjüket Cristiano Ronaldo, a gárda aranylabdás sztárjátékosa lőtte volna.

"Ez volt a tervünk, s ha 4-4-nél odaáll a tizenegyeshez, most másról beszélgetnénk" - fogalmazott a 43 esztendős szövetségi kapitány. "Azért veszítettünk, mert a spanyolok sokkal eredményesebbek voltak a büntetőrúgások során, de az is igaz, hogy egyáltalán nem volt szerencsénk az egész tornán."

Bento szerint tanítványai kilencven percig jobban játszottak ellenfelüknél, ám a hosszabbításban már kevésbé futballoztak hatékonyan.

"A spanyol válogatott igazán megérdemli, hogy ott legyen a fináléban, ezzel együtt szeretném megköszönni a játékosaimnak azt, ahogyan ezen a tornán teljesítettek" - tette hozzá a szakember. "Agresszívan és egységesen futballoztunk, s bár kiestünk, a mutatott játék okot ad arra, hogy bizakodjunk a jövőt illetően."

Bento kitért rá: játékosai a tizenegyeseknél összekeverték a sorrendet, a harmadik rúgónak ugyanis Nanit jelölték, ám Bruno Alves indult el a büntetőponthoz. Nani azonban még időben észbe kapott, s be is lőtte a maga tizenegyesét, a negyedikként érkező Alves azonban hibázott.

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb másik elődöntőjét, a Németország-Olaszország mérkőzést csütörtök este, Varsóban rendezik.

skt sgr sag

MTI 2012. június 28., csütörtök 11:16

Címkék#Bosque

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!