Sport

2008.05.17. 15:42

Talmácsi - "Rosszul kalkuláltam"

<p>Mérges vagyok magamra, mert roszzul kalkuláltam" - mondta az Aprilia Aspar istálló magyar versenyzője, Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság Francia Nagydíjának szombati időmérőedzése után, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.<BR /></p>

A 125 köbcentisek között versenyző klasszis szerint jó néhány tizedet hozhatott volna az ellenfelein, mivel az Aprilia futóműve és motorereje is sokat javult a pénteki naphoz képest. Talmácsi elmondása szerint a pálya nagyon rosszul tapadt, hiszen délelőtt eleredt az eső és lemosta a Le Mans-i aszfaltcsíkról az addig felhordott gumiréteget. Ennek ellenére, úgy gondolta a világbajnoki címvédő, hogy az edzés végére a mezőny eleje sokkal gyorsabb lesz majd, mint tegnap, ám ez nem jött be.

"Öt perccel a vége előtt vártam, hogy valaki bejöjjön elém és a szélárnyékában javulni tudjak" - folytatta Talmácsi. "Na ezt nem kellett volna! Ha ugyanis magamtól megyek, további tizedeket javulhattam volna" - mérgelődött a magyar pilóta. "Ez most tényleg rajtam múlt, emiatt szomorú vagyok, az viszont vígasztal, hogy szárazon és vízen egyaránt készen állunk a versenyre, reális cél a dobogós helyezés" - bizakodott a klasszis.

Az időmérőt egyébként "Talma" csapattársa, a spanyol Sergio Gadea nyerte meg a brit Bradley Smith és a német Stefan Bradl előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!