Sport

2008.03.09. 22:03

LABDARÚGÁS: Nincs változás az Újpest kispadján

<p>Az Újpest vezetősége továbbra is bízik Urbányi István vezetőedzőben - jelentette be Sallói István sportigazgató egy vasárnap este tartott sajtóbeszélgetésen.</p>

A beszélgetésen jelen volt még Joe Böröcz ügyvezető igazgató és Urbányi István vezetőedző is.

Sallói István a lila-fehéreket ért támadásokra reagálva elmondta: az Újpest az egyedüli csapat Magyarországon, amely használja az úgynevezett ProZone rendszert, amely a játékosok teljesítményét több kamerával figyeli, majd a mérkőzések után a felvételeket egy számítógép segítségével elemzik. A sportigazgató kijelentette: természetesen a ZTE, a Debrecen és az MTK elleni vereség alkalmával is használták a ProZone adatait, és az elemzések után az derült ki, hogy mindhárom összecsapáson jól teljesítettek az UTE futballistái.

Sallói István hozzátette: nem igaz, hogy az Újpest elképzelés nélkül játszik. Szóvá tette azt is, hogy a média az utóbbi időben gyakran ismételgette azt, hogy a csapat új tulajdonosa korábban bajnokságot ígért a szurkolóknak. Sallói elmondta: természetesen önbizalommal indultak neki a bajnokságnak, ám azt sosem jelentették ki, hogy garantált lenne a bajnoki cím. A sportigazgató elismerte: nehéz időszakon megy keresztül a csapat, ám úgy látja, Urbányi István vezetésével kikerülhetnek a gödörből.

Urbányi István ehhez annyit tett hozzá, hogy folytatni kívánja a csapatépítést.

Ezek is érdekelhetik