Sport

2008.03.10. 12:05

Új befektető a Super Agurinál

<p>Megoldódni látszanak a Super Aguri istálló pénzügyi gondjai, miután a csapat hétfőn megállapodott a brit Magma Group nevű befektetőcsoporttal - adta hírül az AFP francia hírügynökség.</p>

A japán Forma-1-es csapat a 2005-ös alapítása óta financiális gondokkal küzd, az is felmerült, kihagyják a melburne-i idénynyitót.

"Több szponzorral és befektetővel is tárgyaltunk az utóbbi időben. A legmegfelelőbb ajánlatot a britek tették, akikkel már nagyvonalakban meg is állapodtunk" - közölte a Super Aguri alapítója, Aguri Suzuki. A sportvezető nem sokat mondott a megállapodásról. "Még folynak a tárgyalások, úgyhogy nem áll módomban megosztani a részleteket".

Az istállón belüli gazdasági válság miatt a Super Aguri kihagyta a legtöbb téli tesztet. A csapat két versenyzője, Takuma Sato és Anthony Davidson a 2007-es autó átalakított változatát tesztelhette az elmúlt hónapban. "Összesen három napot teszteltünk, úgyhogy nagy a hátrányunk a többi csapattal szemben" - kesergett Davidson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!