Hirdetés

2022.11.22. 11:14

Kisokos gyerek sportcipő választásához

Nem könnyű azoknak a szülőknek a helyzete, akiknek gyerek sportcipőt kell venniük. Az üzletek polcain megannyi áruval találkozni, viszont az egyik túl drága, a másiknak a mérete nem megfelelő, a harmadik meg nem elég kényelmes. Mivel a lábbeli igen fontos tartozéka az öltözéknek, nem beszélve a sportolásról, így nagyon nem mindegy, hogy milyen kiegészítő kerül a lurkók lábára.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire figyelj a vásárlásnál!

Milyen a jó gyerek sportcipő?

A gyerekek lába folyamatosan növekszik, fejlődik, így rájuk fokozottan igaz, hogy nem mindegy, milyen lábbeli kerül rájuk. Legyen szó téli vagy őszi, esetleg nyári változatról, fontos, hogy ne rajtuk akarj spórolni. A Borgo.hu webáruházból sportcipők lányok számára is kaphatóak, így választhatsz megkötős, illetve tépőzáras típust egyaránt. Fontos azonban, hogy kényelmes legyen, a viselője jól érezze magát benne mozgás közben. Biztonságosan ugrálhasson, futhasson, hiszen csak így kerülhetőek el a balesetek. 

A legjobb, ha rugalmas a talpa, a sarokrész pedig kellően zárt és erős, hogy a bokának esélye se legyen elmozdulni. Nem utolsó szempont a szellőzés sem, hiszen egy hosszú nap után, esetleg egy kiadós mozgást követően nem mindegy, hogy mennyire izzad bele a lurkók lába. 

Mi az, amire figyelni érdemes?

Ami biztos, hogy nem jó a teljesen lapos és merev talp. Nem beszélve a nem megfelelő méretről, amely miatt lötyög a lábon a lábbeli. Nem szabad eggyel nagyobbat venni csak azért, mert majd jó lesz a lábára. A túl nagy sportcipő nemcsak kényelmetlen, hanem balesetveszélyes is. Négyéves korig évente két méretet nőhet a lábuk, éppen ezért nem árt rendszeresen ellenőrizni, hogy nem nőtte-e ki a gyerkőc az adott darabot. 

Nem ajánlott továbbá műanyag vagy műbőr cipőt sem venni, ebbe ugyanis beleizzad a lábuk, ami miatt meg is fázhatnak. A legjobb megoldás a valódi bőr, ami strapabíró és megfelelően tartja a bokát, illetve megfelelő alátámasztást ad a talp számára. 

Mire ügyelj a belsejével kapcsolatban?

Gyakran hallani, hogy a legjobb a szupinált gyerekcipő, egyenesen ezt ajánlják a számukra, hiszen ennek a különlegessége, hogy a sarokrész kifelé döntött, ami segíti a helyes tartást. Nem engedi, hogy a boka befelé dőljön, így tökéletes megoldás a gyerekeknek. Persze nem muszáj minden lurkónak ilyet adni a lábára, hiszen nem mindenkinek van rá szüksége. Ez a fajta lábbeli azonban biztosan nem árt, ha tehát biztosra akarsz menni, akkor nyugodtan vegyél szupinált lány sportcipőt. 

Megoldás lehet továbbá egy olyan lábbeli, aminek a belső oldalán emelő található, tehát van benne egy kis dombocska, mintha betétet tartalmazna. Mivel a gyerekek hosszboltozata eredetileg lapos, így sokszor nem árt egy kis alátámasztás, hogy az megfelelően fejlődhessen. Sok szülő tart attól, hogy a gyerkőc lúdtalpas lesz, viszont tudni kell, hogy minden gyerek lúdtalpasnak születik, csak egy idő után alakul át a boltozat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában