Hirdetés

2022.06.09. 14:45

Erdei mozivá válik szombaton Hármashegyalja!

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmjét, az Indul a bakterházat nézhetik meg a filmkedvelők június 11-én, szombat este, mégpedig rendhagyó helyszínen: a Zsuzsi Erdei Vasút végállomásánál, Hármashegyalján.

Forrás: Péter Miklós-archív

Az idén 140-ik születésnapját ünneplő Zsuzsi Erdei Vasút a jubileumi évben igyekszik különleges programokkal kedveskedni utasainak. Nem lesz ez másképp június 11-én, szombaton sem, amikor élő mozivászonná változik a Hármashegyi-erdő, ahol az 1979-ben készült Indul a bakterház című magyar klasszikust nézhetik meg az érdeklődők a csillagos égbolt alatt.

Forrás: Port.hu

Az egyik legnépszerűbb magyar filmben olyan színésznagyságok remekelnek, mint Koltai Róbert, Pécsi Ildikó, Molnár Piroska, Csákányi László, a csintalan Bendegúz szerepében a feledhetetlen Olvasztó Imre, valamint a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, a nemrég elhunyt Haumann Péter.

Forrás: Port.hu

Megidézve a film hangulatát, a filmbarátok a Zsuzsi Erdei Vasút 19:30-kor induló járatával közelíthetik meg az erdei mozit, ahol a filmvetítés előtt egy rövid bakter-túrán is részt vehetnek a sínek mentén Varga Edit környezeti nevelő vezetésével. A vasút munkatársai nyilvános váltókarállítást mutatnak majd be a lámpafényben, így a filmbarátok igazi bakter hangulatban nézhetik majd meg utána a filmet.

Port.hu

Forrás: Port.hu

S ha már mozi, természetesen nem maradhat el a popcorn és a jégkása sem!

A filmvetítésre a Zsuzsi Erdei Vasút rendkívüli menetrenddel közlekedik június 11-én, este.

Az erdei mozi programja:

19:30 Vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról

20:30 Érkezés Hármashegyaljára

20:35 Bakter-túra a sínek mentén

21:00 Filmvetítés kezdete

22:20 Vonat visszaindulása Debrecenbe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában