Hirdetés

2022.01.25. 20:56

Automatizált kereskedés RSI bot segítségével

A kriptovaluták világa a gyors változásokról híres. Lehet, hogy mire reggel felébredsz, már teljesen más lesz a befektetéseid értéke, mint amikor este lefeküdtél.

Príma lenne, ha felbérelhetnél valakit, aki akkor is kereskedik a nevedben, mikor te alszol? Erre valók a kereskedő botok!

 

Mi az az automata kereskedés?

 

Az automata kereskedést a részvények esetében már régóta használják. Kezdetben csak a gazdagok és a nagy tőzsdei cégek kiváltsága volt, napjainkban viszont az átlagemberek is találhatnak maguknak nagyon jó minőségű kereskedő szoftvereket. A kriptovaluták nagyon erős volatilitása miatt a kereskedők itt előszeretettel használnak az adásvételeikhez előre beprogramozott szoftvereket, amik helyettük képesek kereskedni, így leveszik a vállukról a folyamatos figyelés terhét. Ez nagyban segítette az ilyen megoldások gyors elterjedését.

 

Hogyan működnek a trading botok?

 

Ezek olyan programok, amik egy API kapcsolaton keresztül kapcsolódnak a kriptopiacokhoz. Az onnan jövő információk alapján képesek eladásokat és vásárlásokat lebonyolítani. Elemzik a piaci trendeket, és a felhasználó stratégiája alapján, a beprogramozott szabályok mentén kereskednek.

 

Mik a kereskedő botok előnyei?

 

Teljesen kizárják a döntésekből az érzelmeket, így sem a félelem, sem a mohóság nem fogja felülírni a stratégiánkat.
Sokkal gyorsabban képesek döntéseket hozni és kereskedni, mint egy ember. Ha megvannak a szükséges információk, nem töprengenek a megfelelő lépésen.

 

Lehetőséget adnak a visszatesztelésre is, így folyamatosan fejleszthető általuk a stratégiánk.

 

Mi az az RSI index?

 

Az RSI a Relative Strength Index rövidítése. A piac jelenlegi hangulatát és lendületét hivatott előre jelezni a múltbéli adatok alapján. Ennek bemutatásához egy nullától százig terjedő skálát használ. Ehhez a piaci kilengéseket, gyertyákat veszi figyelembe egy adott időintervallumon belül.

 

Miért érdemes automatizálni az RSI stratégiát?

 

Az RSI az egyik legelterjedtebb technikai mutató, amit használni szoktak. Manuális kereskedésben nagyon nehéz használni ezt a mutatót, mert szinte lehetetlen a megfelelő időben véghez vinni a tranzakciókat. A Tradensea RSI botja segítségével viszont egyszerűen automatizálhatjuk az adásvételeket. Ezt úgy is meg lehet tenni, hogy egy alacsony RSI szintre, mondjuk egy 30-as értékre beállítunk egy vételi riasztást, és az eladást pedig egy magasabb értékre, általában 70-es RSI-re. Ez akár long, akár short kereskedési stratégiáknál is működhet.

 

Több várakozó tranzakciót is érdemes beállítanunk a kereskedés során, és azt is hasznos megadnunk, hogy milyen százalékok mellett szeretnénk vásárolni és eladni a kiválasztott kriptovalutát.

 

Ha beállítottuk az RSI botunkat, nincs más dolgunk, mint időnként ellenőrizni az eredményeket, majd finomítani, optimalizálni a stratégiánkat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában