Hirdetés

2021.07.26. 11:54

Miért válasszak faablakot a nyílászárócserénél?

A nyílászárók cseréje házfelújításnál vagy az ajtók és ablakok beépítése egy új ingatlan építésénél egy szerteágazóbb, bonyolultabb része a kivitelezési munkálatoknak, és nem csupán a szakembergárda tekintetében, de az ideális termékek kiválasztása szempontjából is.

Forrás: freepik

A gyártók rendkívül széles szortimenttel, ebből adódóan az egyes termékfajtákhoz köthetően végtelenített volumennel állnak rendelkezésünkre, ami egy cseppet sem könnyíti meg a döntés folyamatát. Most annak járunk utána, hogy miért érdemes a faablakok mellett letenni a voksunkat.

A faablakok puszta említése felidézi egy édes kis vidéki házikó gondolatát, amelynek ablakait kedves függönyök szegélyezik, és melegét minden bizonnyal egy álomszép kandalló biztosítja. A faablakok hírnevükhöz méltóan stílusuk és autentikus szépségük miatt széles körben kedveltek. A piacon elérhető sokrétű portfólió mellett megbízhatóságuk és örök bájuk is döntő lehet egy vásárlási dilemma során. Amennyiben még hezitál a faablakok kapcsán, íme, négy releváns érv, ami ráébresztheti, hogy miért a faablakok jelentik a tökéletes választást otthona számára.

1. Végtelen flexibilitás

A faablakok nagyfokú rugalmasságot kínálnak, gyakorlatilag bármilyen építészeti stílusba gond nélkül beintegrálhatók. A kiemelkedő színpaletta mellett szinte bármilyen alakra, méretre és formára marhatók, így kielégíthetik a speciális, egyedi igényeket is. Akár a kortárs, akár az antik preferenciát választja, a faablakokba történő befektetés biztos módja annak, hogy mindig stílusos legyen.

2. Kiemelkedő tartósság

Amellett, hogy időtlen és vonzó matéria, bármilyen üvegtípushoz biztonságosan illeszthető, könnyű és erős anyag. A faablakok egyértelműen kiállták az idő próbáját, bevonattal a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek és a kártevőknek is ellenállnak, mentesítenek az állandó karbantartási munkálatoktól, illetve hatékonyan védik a belső teret a nem kívánt huzattól és nedvességtől is.

3. Minimális karbantartás

Lakástulajdonosként inkább élvezzük az ablakok esztétikáját és funkcionalitását ahelyett, hogy aggódnánk a folyamatos karbantartás miatt. Míg a műanyag elszíneződik és rendszeres karbantartást igényel, a megfelelő felületű bevonattal ellátott faablakok még a beépítés után is éveken át megőrzik érintetlen megjelenésüket.

4. Környezetbarát és energiatakarékos

Nincs olyan alapanyag a nyílászárók esetében, amely organikusabb lenne, mint a fa, emellett megújuló és könnyen elérhető alternatíva. Természetes hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és energiatakarékos beruházást jelent a környezettudatos háztulajdonosok számára. Tartóssága miatt nincs szükség a gyakori javításra és cserére, ezáltal hatékonyan elkerülhetjük a hulladékgyártás folyamatát is.

Mire érdemes még figyelni a faablakok kapcsán?

Egyértelműen a szerelést koordináló szakemberek minőségére, mert bizony a kivitelezésen sok minden múlik. A https://www.wilio.hu/arjegyzek/faablak oldal kínálatában kizárólag korrekt, megbízható, lelkiismeretes és leinformált referenciabázissal rendelkező mestereket talál, akik az installáció oldaláról is beleteszik a szükséges pluszt otthona megvalósításába.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában